Yasmine Belmadi (1976 - 2009)


Francouzský filmový herec Yasmine Belmadi měl alžírský původ, svého otce ale nikdy nepoznal a matku ztratil již v dětství, poté se sestrou vyrůstal u babičky. Před kamerou stál poprvé v roli mladíka tápajícího ve své sexuální orientaci v krátkém filmu mladého režiséra Sébastiena Lifshitze LES CORPS OUVERTS (1997); snímek byl oceněn na festivalu v Cannes a získal také Cenu Jeana Viga. Poměrně velkou příležitost pak Belmadi dostal v mezinárodně oceněném dramatu Françoise Ozona ZLOČINNÍ MILENCI (Les amants criminels, 1999), mezitím natočil několik dalších krátkých filmů a začal spolupracovat i s televizí.

Jeho poslední prací byl televizní kriminální seriál PIGALLE, LA NUIT (2009). Právě po skončení natáčení posledního dílu se 18. července 2009 Yasmine Belmadi vážně zranil, když při jízdě na skútru odhazoval cigaretu a narazil do lampy. Byl převezen do nemocnice, ale zemřel ještě tentýž den. Pohřbu o několik dní později se kromě několika hereckých přátel zúčastnila také jeho snoubenka, herečka taktéž alžírského původu Sabrina Ouazani (*1988).


26.1.1976
Aubervilliers, Francie
18.7.2009
Paříž, Île de France, Francie
Yasmine Belmadi csfd

Sbohem, GaryViníkBeur blanc rougeGrande écoleWild SideHolky v akciQui a tué Bambi ?Sami, le pionRáj na zemiLes PassagersLes Terres froidesUn dérangement considérableZamilovaní vraziLes Corps ouvertsPigaleSamiŠkola života


Aktualizace osobnostního profilu Yasmine Belmadi: 4.4. 2024 12:15