Steven Berkoff 86 let


Narodil se 3. srpna 1937 v Londýně jako Leslie Steven Berks. Dnes (2012) téměř pětasedmdesátiletý herec je živoucím důkazem toho, jak ošidné je posuzovat člověka podle tváře. Muž, který zatápěl Jamesi Bondovi (CHOBOTNIČKA - 1983) a Rambovi (RAMBO II - 1985), je totiž nejen filmovým padouchem par excellence, ale zároveň vysoce ceněným autorem řady divadelních her, jenž pro jeviště adaptoval i Kafkovu Proměnu. V jednatřiceti letech založil vlastní divadelní společnost a kromě psaní a herectví se věnoval i režii. Po několika televizních rolích se jeho prvním významnějším filmovým titulem stal MECHANICKÝ POMERANČ (1971).

Kvalitnější, u nás většinou neznámé dramatické role na něj čekaly až v novém tisíciletí. Po Fincherově americké verzi MUŽŮ, KTEŘÍ NENÁVIDÍ ŽENY (2011) se stejný rok objevil v příšernosti STRIPTÉRKY VS. VLKODLACI. Berkoff je přesvědčeným sionistou a neúnavně bojuje proti projevům antisemitismu ve své vlasti.


3.8.1937
Londýn, England, Velká Británie
Steven Berkoff csfd

Exorcist VengeancePrizefighter: The Life of Jem BelcherAlice, Through the LookingCreation StoriesRighteous VillainsRed DevilThe Last FaustFanged UpGunned DownThe Dot ManTranshumanStíny Manhattanu7 CasesG.B.H.North v SouthPříběh gangstera: GenerálThe RaptureKatherine of AlexandriaWe Still Kill the Old WayRed 2Striptérky vs. VlkodlaciBig Fat Gypsy GangsterMuži, kteří nenávidí ženyCesta ke korunovační tříděCizinecDead CertDrop Dead GorgeousJust for the RecordPerfect LifeThe Big I AmWords of the BlitzRevanšVed verdens endeDas jüngste GerichtMedvěžja ochotaSay It in RussianPoločas rozpadu Timofeje BerezinaLes bohůPopravčíCharlieHlava v oblacíchNevěstyHeadrushPohádka mého života9 Dead Gay GuysBokshu the MythZločin je extrémní sportAttilaBeginner's LuckNa počátkuŽivot na úvěrLegionář9 a 1/2 týdne IIJako štvaná zvěřDecadenceFlynnNarušiteléMichelangeloThe Tell-Tale HeartBratři zločinu


Aktualizace osobnostního profilu Steven Berkoff: 31.10. 2023 21:33