Bogdan Diklič 70 let


Bogdan Diklić se narodil v roce 1953 v chorvatském městě Bjelovar, kde vychodil základní i střední školu a se zálibou se věnoval amatérskému herectví. V roce 1972 se zapsal na Fakultu dramatických umění v Bělehradu a pod vedením režiséra a učitele divadla a herectví Ognjenka Milićeviće absolvoval.

Dnes má za sebou Diklić přes sto rolí v celovečerních i televizních filmech a seriálech, které natáčí po celém území bývalé Jugoslávie. Mezi nejúspěšnější patří ZEMĚ NIKOHO, SUD PRACHU, ČERNÝ BOMBARDÉR, GRBAVICA, TITO I JA a další. Ve své zemi je jedním z nejpopulárnějších a zároveň nejuznávanějších herců nejen ve filmu, ale také na divadelních prknech. Za svoji práci má doma i několik ocenění, včetně ceny za celoživotní dílo Pavle Vuisić, či festivalová vítězství za jeden z jeho nejvýraznějších výkonů ve filmu ZKOUŠKA OHNĚM. Bogdan Diklić je silnou osobností balkánské kinematografie a stojí za povšimnutí nejen u evropského diváka.


1.8.1953
Bjelovar, Hrvatska, Jugoslávie
Bogdan Diklič csfd

Jižní vítrJméno: Dobrica, příjmení: neznáméSanta Maria della SaluteČerná ovceŠťastné a veseléŽivot je trubaCizinecFalsifikátorMamarošNoční lodě72 dníTurnéPastS. O. S. - Spasite naše dušeČetvrti čovekGrbavicaDiši dubokoPad u rajPljačka Trećeg rajhaSunceŠedý kamion červené barvyMali svetZkouška ohněmDržava mrtvihKordonZvenenje v glaviAbsolutní stoNormalni ljudiZemě nikohoBelo odeloKolaLajanje na zvezdeSud prachuPaket aranžmanUrnebesna tragedijaBiće boljeDnevnik uvreda 1993Ni na nebu ni na zemljiLakši slučaj smrtiTri karte za HolivudCrni bombarderDevojka s lampomJuriš na skupštinuNejsme andělé aneb Potíže s miminkemProkleta je AmerikaPrvi put s ocem na jutrenjeTito a jáBrod plovi za ŠangajHolivud ili propastHajde da se volimo 3ProfesionalacBoj na KosovuKako je propao rokenrolSabirni centarSargarepo ti ne rastes lepoAzraBalkan ekspres 2Nevlastní bratřiTajna manastirske rakijeČavka


Aktualizace osobnostního profilu Bogdan Diklič: 22.3. 2024 11:08