Ady Hajdu 60 let


Vladimír Hajdu, přezdívaný Ady Hajdu, se narodil 5. srpna 1963 v Bratislavě. V roce 1987 absolvoval herectví na VŠMU v Bratislavě. Zapsal do povědomí diváků ještě jako posluchač VŠMU. Spolu s hercem Romanem Luknárem absolvoval půlroční stáž v Madridu na Královské akademii dramatických umění. Byl jedním z trojice absolventů (Hajdu, Luknár, Krempaský), jejichž inscenace přešly díky suverénním hereckým výkonům spontánně na profesionální scény (Confortésův Maraton a Beckettovo Čekání na Godota).

Vladimír Hajdu potvrdil svoje herecké postavení a etabloval se v hereckém souboru jako mnohotvárný herec s výrazným smyslem pro absurditu, groteskní smích a sarkastické ozvláštnění všednosti. Je hercem výrazné individuality, ale i promyšlené souhry.


5.8.1963
Bratislava, Československo
Ady Hajdu csfd

Válka policajtůA máme, co jsme chtěliTo ty nosíš smůlu, láskoStand upJak si nevzít princeznuJozef MakBourákCirkus MetropolAmnestieČarovný kamínekDůvěrný nepřítelPani DokonaláTomanSpievankovo a kráľovná HarmóniaÚnosMasarykJak jsme hráli čáruKrok do tmyKonfidentLoveNedodržený slibTango s komáryNestydaMuzikaPoločas rozpaduNepohřbený mužO dve slabiky pozaduDlhá krátka nocNevěrné hryKruté radostiÚtěk do BudínaVadí nevadíChaosKdyž děda miloval Ritu HayworthovouSlečna DušehojiváZámok na juhuO ľuďoch a čarodejníkochRozprávanie neznámeho človekaŠkovránokAmine emlékezeteRivers of BabylonPrášky na spanieSamota láskyDiagnóza: vajíčkoDuchovo nájomnéHra o láske a smrtiLusty Liaisons 2Na krásnom modrom DunajiO Jankovi kľúčiaroviSlepý Geronimo a jeho bratZlý žartPavilón číslo 6Romulus VeľkýHavranLorenzaccioŠkvrny na slnkuJacobowski a plukovníkMementoPiata pečaťChodník přes Dunaj


Aktualizace osobnostního profilu Ady Hajdu: 6.3. 2024 19:05