Thure Lindhardt 49 let


Thure Frank Lindhardt se narodil 24. prosince 1974 v Kodani. Dle jeho vlastních slov se hercem chtěl stát již od 5-ti let. Nejprve účinkoval v malých rolích ve školních divadelních představeních (a jedné hlavní v adaptaci Nekonečného příběhu) a poté se rozhodl stát skutečně profesionálním hercem – a vystudoval Divadelní školu v Odense, na které promoval roku 1998.

Než přišly významnější role, hrál Thure v televizních seriálech – např. EDDERKOPPEN (2000) - kde ztvárnil chudého chlapce Billyho, v produkci Larse von Tiera jako Hans Købke v několika dílech rodinné ságy TICHÝ POTOK a sérii REJSEHOLDET.

Poté přišly výraznější party jako třeba autistický mladík Brian, který je podezírán z vraždy v dramatu HER I NÆRHEDEN - snímku který byl promítán na filmovém festivalu v Berlíně a Thure sklidil za svůj výkon pochvalné recenze. Následoval horor ONE HELL OF A CHRISTMAS od Shaky González´s kde hrál úlohu mladého gaunera Mikeho.

I přes neúspěch komedie SLIM SLAM SLUM pokračoval Thure ve své herecké profesi - a díky filmům jako WAS NÜTZT DIE LIEBE IN GEDANKEN a BAG DET STILLE YDRE se postupem času stal v Dánsku diváky i kritiky velice uznávanou hvězdou.


24.12.1974
Kodaň, Dánsko
Thure Lindhardt csfd

Zwischen unsJako v nebiASTRUP - Flammen over JølsterDitte & LouiseV lásce a válceVzhůru a dalekoX&YDelfinenZa světlemDespite the Falling SnowMinuta tichaRozkaz zabíjetItsi Bitsi3096 dní: Příběh Nataschi KampuschovéAdieu ParisRychle a zběsile 6ByzantiumEddie - náměsíčný kanibalFormenteraNeodcházejTarzan bábovkaHindenburgOstrovŽabák FreddyAlles LiebePravda o mužíchAndělé a démoniBratrstvoDivoké labutěJulefrokostenBlå mændLille soldatPlamen a CitronDaisy DiamondPistolníci z KodaněÚtěk do divočinyPrincessMrtvé dušeSíla SeveruFarlandLáska v myšlenkáchNude, Descending...One Hell of a ChristmasSlim Slam SlumFar from ChinaJulianeNěkde blízkoNegerkys og labre larverPelle DobyvatelTod von FreundenBadehotelletTsunamiMost


Aktualizace osobnostního profilu Thure Lindhardt: 31.10. 2023 06:18