Fabrice Luchini 72 let


Fabrice Luchini, vl. jm. Robert Luchini, se narodil v italské přistěhovalecké rodině. Jeho rodiče měli zelinářský obchod. Vyrůstal v sousedství Goutte-d'or v 18. pařížském obvodu. Když mu bylo 13, rozhodla se jeho matka, že se Robert vyučí kadeřníkem v trendovém salónu Matignon, kde si vzal jméno syna kadeřníka, Fabrice. Přesto, že byl "pouhým učněm", začal se velmi zajímat o literaturu (Balzac, Flaubert, Proust). Jeho nadšení pro soulovou hudbu (James Brown) z něj udělalo pravidelného návštěvníka diskoték. Tam se setkal s Phillipem Labroem, který mu nabídl v roce 1969 jeho první roli ve filmu TOUT PEUT ARRIVER (Všechno se může stát).

Díky Jeanu Laurentu Cochetovi objevil později divadlo, svou opravdovou vášeň. Jeviště popsal jako "jediné místo, kde život je vyjádřen tím, co žádná škola nikdy nenaučí". Rolí v LE DISCRÉTE (Diskrétnost), režírovaný Christianem Vincentem v roce 1990, se stal známým široké veřejnosti. Striktně odděloval práci mezi filmem a divadlem, kde měl od roku 1980 obrovský úspěch v dramatu Cesta do hlubin noci (Voyage au bout de la nuit) spisovatele Louis-Ferdinanda Célineho. Úspěšnými snímky, z nichž některé jsme mohli vidět i u nás, byly například PILOTOVA ŽENA ANEB NELZE MYSLET NA NIC (La Femme de l'aviateur) z roku 1980, NOCI V ÚPLŇKU (Les Nuits de la pleine lune, 1984), snímek URANUS (1990) s Gérardem Depardieuem, Philippem Noiretem a Michelem Galabruem, NÁVRAT CASANOVY (Le Retour de Casanova, 1992) s Alainem Delonem, a PAŘÍŽ (Paris, 2008) s Juliettou Binoche.


1.11.1951
Paříž, Île de France, Francie
Fabrice Luchini csfd

L'EmpireLa PetiteMon crimeUn homme heureuxAlice a starostaJanička z ArkuTo nejlepší teprve přijdeZáhada jménem Henri PickUn homme presséVládce PařížeLíná zátokaTalárUn début prometteurGemma BoveryS Molièrem na koleAsterix a Obelix ve službách Jejího VeličenstvaV doměŽeny z šestého poschodíHosté mého otceI pro lásku se zabíjíProfesionální manželkaDívka z MonakaMusée haut, musée basPařížMoliereJean-PhilippeKdyž zazní zvonPříliš důvěrná tajemstvíCena životaBarnie a jeho mrzutostiPas de scandaleRien sur RobertHrbáčUn air si pur...Hommes, femmes, mode d'emploiRošťák BeaumarchaisL'année JuliettePlukovník ChabertStrom, starosta a mediatékaTout ça... pour ça!Toxic AffairJeden za všechnyNávrat CasanovyLa DiscrèteSix crimes sans assassinsUranusAlouette, je te plumeraiArgent du mur, L'La couleur du ventFée carabine, LaOreilles entre les dents, LesČtyři dobrodružství Reinette a MirabelleAdieu la vieHôtel du paradisMax, má láskaRodinná radaP.R.O.F.S.Rouge-gorgeEmmanuelle 4Noci v úplňku


Aktualizace osobnostního profilu Fabrice Luchini: 16.11. 2023 18:13