Jerzy Radziwiłowicz 73 let


Jerzy Radziwiłowicz se narodil ve Varšavě na pravém břehu řeky Visly. V roce 1967 odmaturoval, již během studií na střední škole se začal zajímat o hereckou práci a také proto se stal jedním z členů školního dramatického kroužku.

V témže se roce se Radziwiłowicz stal prorektorem Divadelní akademie v Krakově, funkci vykonával tři roky. Radziwiłowicz výborně ovládá francouzský jazyk, pracoval na několika překladech z francouzštiny, nejznámějšími jsou jeho překlady Moliéra.

Díky znalosti jazyka byl několikrát obsazen i do belgických a francouzských filmů. Především přelom milénia strávil téměř výhradně ve Francii při natáčení filmů s Yvesem Angelo, Michelem Piccolim a dvakrát jej režijně vedl Jacques Rivette, poprvé v krimidramatu SECRET DÉFENSE (1998) a následně v mystery snímku o spalující lásce PŘÍBĚH MARIE A JULIENA (2003).

Od roku 1998 je Jerzy Radziwiłowicz členem Národního divadla ve Varšavě. Oženil se s dabingovou režisérkou Ewou Markowskou-Radziwiłowiczovou, s nímž má syna a dceru. Bydlí ve vesničce Kanie poblíž Varšavy.


8.9.1950
Varšava, Polsko
Jerzy Radziwiłowicz csfd

Případ GoldmanNasťaPolandJaMiłość na KrymieDozvukySaksofonGłosy wewnętrzneJahodové vínoKwatera bożych pomyleńcówSolidarita, solidaritaPříběh Marie a JulienaHomme des foules, L'Plage noire, LaŽivot jako smrtelná choroba přenášená pohlavní cestouBill Diamond - Geschichte eines AugenblicksSecret défenseCzas zdradyUn air si pur...Poznaň 56Siódmy pokójKamień na kamieniuConfidences à un inconnuŚmierć jak kromka chlebaCoitado do JorgeBěsiOgnisty aniolW zawieszeniuBez konceDies rigorose LebenDziadyVášeňLe Grand paysage d'Alexis DroevenOn, ona, oniRyśČlověk ze železaDrogaW biały dzieńKlucznikSetkání s MarkemBez umrtveníWsteczny biegPani Bovary, to jaČlověk z mramoruDagnyDrzwi w murzeSedziowie. TragedyaPułapkaTerapie (Polsko)


Aktualizace osobnostního profilu Jerzy Radziwiłowicz: 2.11. 2023 13:04