Severija Janušauskajtě 42 let


Herečka Severija Janusauskaite se narodila v Litvě ve městě Šiauliai. Její matka byla učitelka, otec energetik a sestra právnička. V roce 2005 absolvovala Divadelní a filmovou akademii ve Vilniusu v Litvě.

V roce 2012 začala herečka pracovat s ruskými režiséry. Hrála hlavní roli ve filmu Anny Melikyan The Star a získala cenu za nejlepší herečku na otevřeném ruském filmovém festivalu Kinotavr, cenu Zlatého orla Národní akademie Ruska za nejlepší výkon ve vedlejší roli, byla nominována jako nejlepší herečka a objev roku u cen NIKA Awards a Russian Guild of Critics Awards za nejlepší herecký výkon. V letech 2012–2016 hrála hlavní role v ruských filmech Norwegian od A. Zvantsové, Godfather od T. Alpatova, Exact Address od O. Aleynikové, DreamFish od A. Bilzho a v dalších.

V televizním seriálu režiséra Toma Tykwera Babylon Berlín ztvárnila zpěvačku Nikoros a nazpívala ústřední píseň „Zu Asche, Zu Staub“, vydanou pod pseudonymem Severija. V říjnu 2018, poté, co se seriál začal vysílat na bezplatné televizi, se píseň stala nejoblíbenější písní v německých žebříčcích stahování Amazon a iTunes.

Severija Janušauskajtě působí také jako hlasová umělkyně a hudební skladatelka pro divadelní představení. Hovoří litevsky, anglicky a rusky. Žije ve Vilniusu. Mezi její koníčky patří zpěv, hra na klavír, čtení, malování, šití, tanec, jóga, plavání a šerm. Jejím manželem je ředitel Vilniuského loutkového divadla. Z prvního manželství má syna.


22.10.1981
Šiauliai, Litva, Sovětský svaz
Severija Janušauskajtě csfd

Ko zina Klusā GerdaStříbrné brusleGimtineKdo zabil IsaacaPolina a její magické dobrodružstvíNanečistoSelfieEmiliaKorotkije volnyRyba-mečtaNorvegZvězdaMiegančių drugelių tvirtovėKorunovační klenotyAnarchie v ZirmunaiThe PlaylistBabylon BerlínKrovavaja baryňaOptimistySpjaščijeKrjostnyjVojna a mírNepalaidotasO futbole i pro angelovPoka nětViolence


Aktualizace osobnostního profilu Severija Janušauskajtě: 31.10. 2023 10:44