Petchtai Wongkamlao 58 let


Herec a komik, známější spíše pod svým pseudonymem Mum Jokmok se narodil v r.1963 v Yasothon Province v Thajsku. Herectví nikdy nestudoval a svoji kariéru započal v Bangkoku, kde vystupoval jako bavič po restauracích a barech. Výrazněji na sebe upozornil účinkováním v televizním soutěžním pořadu "Ching Roi Ching Lan". Později se mu podařilo na televizní obrazovce zrealizovat i vlastní zábavný pořad "Mum Show", který se v Thajsku těšil velké sledovanosti.

Díky tomuto úspěchu se stal v Thajsku velice populární a nabídky na nové role na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve svém dalším filmu - akční crazy komedii THE BODYGUARD už hrál titulní roli - trochu potrhlého osobního strážce. Na snímku se podílel i jako scénárista. Následně si zahrál policejního inspektora v dalším akčním filmu Prachyi Pinkaewa TOM YUM GOONG. Zajímavostí je, že v tomto filmu mluví Petchtai anglicky, ačkoli v době natáčení angličtinu ve skutečnosti neovládal. Na tomto projektu spolupracoval i jako pomocný režisér.

V r.2005 představuje romanticko-komediální muzikál HELLO YASOTHON, jenž sám napsal, režíroval a ztělesnil i hlavní roli. Další velkou příležitostí je pro něj úloha osamělého taxikáře Bati, jenž naváže přátelství s prostitutkou v romantickém dramatu CHERM. Zde dostal Petchtai poprvé šanci ukázat se v charakterní poloze a rozhodně nezklamal, o čemž svědčí nominace na nejlepšího herce na Thailand National Film Awards 2005.

V r.2007 natáčí také druhý díl THE BODYGUARDA, kde se znovu objevuje v hlavní roli a zároveň zasedá i na režisérskou židli. Do budoucna má jako herec i jako tvůrce obrovský potenciál a jistě má před sebou ještě velké množství rolí.


24.6.1965
Yasothon Province, Thajsko
Petchtai Wongkamlao csfd

Kdo je tady vrah?Daeng Phra KhanongSom Pla NoiIt Could Be HimThe Last HeroesE-San Love StoryAr MaTom Yum Goong 2Yam yasothon 3Panya Raenu 2Soou Kuu Ku LokeSub khu ku lokJak Ka RanMai ga Mam don ga donPanya RaenuTeng Nong jiworn binU Mong Pa MeungWon Dohndte!!KapiKroo Baan NokOng Bak 3Po TaekYai Sang Ma YaiIsam Samawang Cha Cha ChaLuang Pee Kub Phee Ka NoonSaranae Hao PengSaranae HowpengWongkamlaoYam Yasothon 2Ha KaoMum DeawNakOng bak 2: PomstaWor Mah Ba Maha SanookKhuu raetKon Bai - The MovieTajný agent 2Chai laiNong Teng Nakleng-pukaotongLuang phii thengOng-Bak 2Pa Yuk Rai Sai NaPůlnoc, má láskaVariety phii chaluiYam yasothonSai lor fahTajný agentOng-bakMue Puen/Lok/Phra/ChanTom Yum PeeThat Rak Asurn


Aktualizace osobnostního profilu Petchtai Wongkamlao: 9.3. 2024 15:03