Abbie Cornish 41 let


Australská herečka a modelka Abbie Cornish, narozená 7. 8. 1982 v Lochnivaru v Austrálii, výrazněji vešla do podvědomí českých filmových diváků teprve po uvedení filmu Ridleyho Scotta Dobrý ročník (2006), ve kterém ztvárnila mladou Američanku, která přijíždí do Provence ve Francii navštívit svého otce.

Zahrála si též ve filmech Monkey´s Mask (2000), Horseplay (2003) a One Perfekt Day (2004), avšak větší pozornost kritiků si vysloužila teprve ve filmu Somersault (2004), ve kterém se bravurně zhostila role pubertální nezávislačky, která se po hlavě vrhá do tajů sexu a lidé kolem ní zneužívají její mladistvé naivity. Ve filmu Candy (2006) si po boku Heathe Ledgera, básníka závislého na drogách, zahrála malířku. V souvislosti s natáčením filmu Stop Loss (2007) se v bulvárních médiích spekulovalo o jejím podílu na rozpadu manželství Ryana Phillippa a Reese Witherspoonové, avšak Abbie toto obvinění příkře odmítla. S Abbie se počítá též v připravovaném snímku The Golden Age (2007), ve kterém se objeví po boku své oblíbené herečky Cate Blanchett.

Abbie Cornish měří 173 cm, řídit automobil se naučila ve 12 letech, hraje na klavír a na kytaru. Jako turistka procestovala napříč Maroko, Itálii, Francii a Brazílii.


7.8.1982
Lochinvar, South Australia, Austrálie
Abbie Cornish csfd

DakotaVýpadekThe VirtuosoAmrePerfectWhere Hands Touch6 DaysGeostorm: Globální nebezpečíThe Girl Who Invented KissingTři billboardy kousek za EbbingemLavenderV mysli vrahaRobocopDívkaSedm psychopatůKrálova láskaSucker PunchVšemocnýLegenda o sovích strážcíchJasná hvězdaVe službách válkyKrálovna Alžběta: Zlatý věkCandyDobrý ročníkBáječný denSalto do životaHorseplayMarking TimeOpičí maskaDůvěrný stykJack RyanSecret Bridesmaids' BusinessKlondikeRobot ChickenLife SupportOutridersWildsideOut & AroundPostcards from ProvenceEverything GoesGMA DayOk! TVRed Carpet ReportAttack of the Show!At the MoviesThe 2004 Australian Film Institute Awards


Aktualizace osobnostního profilu Abbie Cornish: 31.10. 2023 23:42