Katharine Isabelle 42 let


Katharine Isabelle se narodila jako Katherine Isobel Murray v kanadském Vancouveru 2. listopadu 1981. Narodila se do rodiny provázené s filmem, kde snad pouze její matka Gail se filmovému průmyslu aktivně nevěnovala.  Otec Greame Murray působil jako tvůrce speciálních efektů mimo jiné i pro kultovní seriál AKTA X, kde jeho dcera ztvárnila epizodní roli. Její bratr Joshua Murray byl dětských hercem, se kterým si zahrála jednu ze svých prvních rolí ve filmu COLD FRONT (1989). Poté jako dětské hvězda hostovala v několika seriálech jako například MACGYVER, DIVADLO RAYE BRADBURYHO, LONESOME DOVE: THE SERIES atd.

Díky úspěchu prvního filmu trilogie GINGER SNAPS dostávala Katharine další nabídky hereckých roli. Po boku Al Pacina se objevila ve vedlejší roli ve filmu Insomnia (2002) a od režiséra Ronnyho Yu dostala nabídku role Lori ve filmu FREDDY VS. JASON (2003). Nicméně nakonec dostala roli Gibb. Ve filmu odmítla hrát postelové a sprchové scény a stejně jako v předchozích filmech se nechala ztvárnit náhradnicí.

I v dospělosti se objevila v známých televizních filmech a seriálech jako třeba SUPERNATURAL, KRAJNÍ MEZE, SMALLVILLE, ZEMĚMOŘÍ, HVĚZDNÁ BRÁNA. Za výkon v miniseriálu ANGLIČAN (2008) dostala cenu Gemini za vedlejší ženskou roli.

Katharine Isabelle nevadí vystupovat v nezávislých a nízkorozpočtových filmech především v rodné Kanadě. Její angažmá je často spojeno s hororem, kde však ne vždy je za oběť. Jednou z jejích významných rolí byla hlavní postava studentky mediciny Mary Mason v AMERICAN MARY (2012), za kterou dostala cenu za nejlepší hlavní ženskou roli na britském hororovém festivalu Film4 Fright Fest. Stejnou cenu za stejnou roli získala na amerických festivalech Screamfest a Shudder Fest. Ve spolupráci s režisérkami AMERICAN MARY sestrami Soskovými ztvárnila roli Tamary v jejich filmu SEE NO EVIL 2 (2014), za kterou získala nominaci Fright Meter Awards za ženskou vedlejší roli. Pravě díky svým rolím v hororech je častým hostem festivalů tohoto žánru.


2.11.1981
Vancouver, British Columbia, Kanada
Katharine Isabelle csfd

It's a Wonderful KnifeMixed BaggageThe Gift of PeaceNight of the Animated DeadThe Green SeaThe Long Island Serial Killer: A Mother's Hunt for JusticeWhere We DisappearZlý časy v El RoyaleAnděl v utajeníA.R.C.H.I.E.Smrt čeká88How to Plan an Orgy in a Small TownThe Girl in the PhotographsPrimarySee No Evil 213 EerieCesta za spravedlností: Srdcová královnaCinemanovelsLawrence & HollomanPředvečer zkázyTormentVictimsAmerican MaryRandom Acts of RomanceThe Movie out Here30 dní dlouhá noc: Doba temnaCesta do pekelSins of the MotherHostile MakeoverKiller HairRampageRobin Hood: Za Sherwoodským lesemA zase jedna PopelkaKovbojova nevěstaObr lidožroutEight Days to LiveSmrtící zásnubyVšechno jde do hájeNorco: Pod palbouMoje sestra vlkodlak 2Moje sestra vlkodlak 3Poslední kasinoShow MeThe LifeZeměmoříFreddy versus JasonOn the CornerPadlí anděléCarrieInsomnieSměr východStrašidelná vilaTajný životA Shot in the FaceBonesJosie a její kočičkyTurning PaigeMoje sestra vlkodlakSněhová kalamita


Aktualizace osobnostního profilu Katharine Isabelle: 1.11. 2023 22:19