Anita Krausová 39 let


Herečka Anita Krausová pochází z Trutnova a sen stát se herečkou měla už od první třídy, i když v její rodině nikdo divadlo nehraje ani se nijak umělecky neprojevuje. Vystudovala herectví na KALD. Během studia absolvovala několik stáží v zahraničí, např. v Berlíně, Brémách, Hamburku nebo norském Hammerfestu.

I když se Anita Krausová zaměřuje spíše na divadelní herectví, pravidelně se objevuje také v českých filmech a seriálech. Např. v roce 2017 jsme ji mohli vidět v zimní romantické komedii Špindl, kde ztvárnila jednu ze tří sester, které se vydají na hory najít toho pravého. Ve stejném roce se také objevila v rozporuplném životopisném filmu 8 hlav šílenství o ruské básnířce Anně Barkovové nebo si například zahrála v biografickém snímku o životě M. R. Štefánika s názvem Cesta do nemožna (2019), který byl natočen v česko-slovenské koprodukci.

Na televizní obrazovce si zahrála např. v syrovém dramatu Pustina (2016), krimi seriálech Svět pod hlavou (2017), v diváky i kritiky oceňovaném Raplovi (2016) a Vodníkovi (2019) nebo v dramatu Bez vědomí (2019).

Kromě hraní je mimo jiné i moderátorkou Českého rozhlasu Rádia Wave.


13.1.1985
Praha, Československo
Anita Krausová csfd

O malých věcechUž tě nemám rádKryštofKurz manželské touhyMarťanské loděCesta do nemožnaTeroristka8 hlav šílenstvíAbsence blízkostiŠpindlCesta do ŘímaDavidListopadCyril a Metoděj – Apoštolové SlovanůHořký světPřípady mimořádné MartyTBHHvězdy nad hlavouOchráncePan profesorZločiny Velké PrahyKosmixBez vědomíRaplStrážmistr TopinkaVodníkDáma a KrálSpecialistéTátové na tahuSvět pod hlavouMordparta


Aktualizace osobnostního profilu Anita Krausová: 30.10. 2023 18:28