Vladimír Bejval (1942 - 2011)


Poprvé se nejmenší hrdina dodnes slavného a i za hranicemi uznávaného filmu CESTA DO PRAVĚKU objevil před kamerou v r. 1949 v propagandistickém Gajerově filmu USMĚVAVÁ ZEM, to mu bylo sedm let.

Údajně buržoazní původ mu zabránil vystudovat herectví a tak se vyučil soustružníkem. Po okupaci země v r.1968 se rozhodl, že tu žít nebude a odešel s rodinou do Spojených států. Tam si splnil svůj sen a postavil si v opuštěné krajině u řeky Colorado srub. Za vztah k přírodě a splnění svého snu je dle svých slov vděčný právě režisérovi CESTY DO PRAVĚKU Karlu Zemanovi. Tehdejší benjamínek klukovské party, zemřel v Praze ve věku nedožitých 70 let.


31.12.1942
Praha, Protektorát Čechy a Morava
19.9.2011
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Vladimír Bejval csfd

Malí medvědářiHonzíkova cestaProzrazené tajemstvíCesta do pravěkuKam s ním?Vzorný kinematograf Haška JaroslavaDivotvorný kloboukHaškovy povídky ze starého mocnářstvíKonec strašidelPlavecký mariášPyšná princeznaUsměvavá zemMalý partyzánKouzelný míčHříchy pro diváky detektivekDobrodružství kriminalistikyHastrmanMalý senČerný démantÓ, ti lektoři...Uvolněte se, prosím


Aktualizace osobnostního profilu Vladimír Bejval: 24.4. 2024 15:40