Jonathan Banks 77 let


Ray Jonathan Banks je americký filmový a televizní herec. Banks se narodil ve Washingtonu, D. C. v roce 1947. Jeho matka pracovala pro CIA. Ztělesňuje většinou zlověstné typy a darebáky.

Pravděpodobně jeho nejznámější filmové role jsou ve dvou filmech, kde hlavní role ztvárnil Eddie Murphy: 48 HODIN a POLICAJT Z BEVERLY HILLS. Mezi jeho další filmové role patří OZBROJENÍ A NEBEZPEČNÍ, PŘIPOUTEJTE SE PROSÍM!, GREMLINS, PŘEPADENÍ 2: TEMNÉ ÚZEMÍ.

Jeho první televizní rolí je malá role ve filmu CESTA VELKOU PLANINOU. Zlom jeho kariéry nastal, když kývnul na nabídku stanice CBS na roli mentora hlavního hrdiny Franka McPike v seriálu WISEGUY. Tato role, u které vydržel roky, mu přinesla nominaci na cenu Emmy. Banks se také objevil v epizodních rolích v několika televizních pořadech, jako ALIAS, CSI, ZA ROZBŘESKU, HIGHLANDER, MATLOCK, STAR TREK, WALKER TEXAS RANGER, DEXTER, MODERN FAMILY.

V současnosti hraje v seriálu PERNÍKOVÝ TÁTA, kde hraje Mika Ehrmantrauta, bývalého policistu, soukromého vyšetřovatele a nájemného zabijáka, který je ochoten udělat vše, aby zabezpečil budoucnost sebe i své rodiny. V seriálu měl původně hrát pouze epizodní roli na konci druhé série, ovšem diváci si jeho roli zamilovali a tak od druhé sezóny ho můžeme v tomto seriálu vídat pravidelně.


31.1.1947
Washington, District of Columbia, USA
Jonathan Banks csfd

Catwoman: HuntedEl Camino: Film podle seriálu Perníkový tátaCesta válečníkaCizinec ve vlakuÚžasňákovi 2MudboundNa vlásku před šťastně až na věkyÚniková cestaBulletNeznámí autořiŠéfové na zabití 2BloodlineWatercolor PostcardsZ cizího krev netečeExpert na vraždu: Vražda na fakultěVolání o pomocPokouřeníčkoCircadian RhythmR.S.V.P.Temný stín nad L.A.Downward AngelFace to FaceKrokodýl Dundee v Los AngelesVězeňDrsný chlapiFoolishLet the Devil Wear BlackMillennium ManTrashDolar za mrtvéhoA Thousand Men and a BabyAgentka Melanie DarrowováDelfín FilipHarveyTemný druhWiseguyPoslední mužPřepadení 2: Temné územíSnímek na těloStín posedlostiWalker Texas Ranger 3: Deadly ReunionBod varuHra naslepoMarilyn a BobbyPerry Mason: Případ věčného mládíFreejackZlatá žílaNoční můraV dobrém i zlémZlověstná posedlostChladná ocelPerry Mason: Případ ztracené láskySplátka na vražduOzbrojení a nebezpečníThe Fifth MissileVraždící strojWho Is Julia?Dobrodružství Buckaroo Banzai napříč osmou dimenzíGremliniJessie


Aktualizace osobnostního profilu Jonathan Banks: 12.3. 2024 21:37