Michael Cera 35 let


Rodilý Kanaďan Michael Austin Cera, jehož příjmení v italštině znamená „vosk“ pochází z Ontaria. Jeho otec Luigi je původem z Itálie a matka Linda z Montrealu. Má starší sestru Jordan a mladší Molly. Po střední škole Heart Lake, kterou dokončil dálkově se začal hraní věnovat naplno. Když byl malý, ucházel se o roli v ŠESTÉM SMYSLU a i přesto, že ho nakonec porazil Haley Joel Osment, nemá proč litovat, v současnosti o nabídky nouzi nemá.

První šance na práci se totiž omezovaly především na reklamy či štěky v béčkovým filmech. V roce 2002 se sice mihnul v zajímavém režijním debutu George Clooneyho MILUJTE SVÉHO ZABIJÁKA, rolička to nicméně byla vskutku mrňavá. Na lepší časy začalo svítat v roce 2003, když se několik let objevoval na televizních obrazovkách coby syn Jasona Batemana v komediálním seriálu ARRESTED DEVELOPMENT.

Škatulka prvoplánového krasavce ho rozhodně míjí, zatím se jeho role omezují na stydlivé a naivní středoškoláky, kteří se nechtěně, ale svým způsobem očekávaně ocitají v těch nejnepříjemnějších komických situacích, které si lze představit. V budoucnu ale jistě předvede, že jeho rejstřík není zdaleka tak omezený. Hraje na kytaru v kapele The Long Goodbye. Ve chvílích volna se také rád podívá na svůj nejoblíběnější film KROTITELÉ DUCHŮ. V nejbližší době se objeví v komedii Harolda Ramise s Jackem Blackem YEAR ONE či dobrodružné podívané Edgara Wrighta SCOTT PILGRIM VS. THE WORLD.


7.6.1988
Brampton, Ontario, Kanada
Michael Cera csfd

BarbieDospěláciTo se mi snad zdáUnder the BoardwalkPaws of Fury: The Legend of HankKryptozooGloria BellSpivakTyrelLEGO® Batman filmLemonMilovník po přechoduNewyorčanéVelká hraBuchty a klobásyA Very Murray ChristmasEntertainmentHitsHow and WhyŽhavá láska II.Apokalypsa v HollywooduCrystal FairyUvnitř mé hlavyThe End of LoveScott Pilgrim proti zbytku světaMládí v hajzluPaper HeartRok jednaNejtajnější přáníRande na jednu nocJunoSuperbadCo provedla KatyExit 9Milujte svého zabijákaRolie Polie Olie: The Great Defender of FunDvojí život mého mužeUkradený zázrakVysněný světWalter a HenryDluhopisy láskyFrekvenceUkradni ten filmGólová výměnaCommand ZScott Pilgrim jde na věcČerné zrcadloBanda: Ďábelské historkyŽivot a BethZdravotní policie


Aktualizace osobnostního profilu Michael Cera: 5.11. 2023 20:23