Thomas Haden Church 63 let


Americký herec, scénárista a režisér Thomas Richard Quesada se narodil v El Pasu jako třetí ze šesti dětí. Po dokončení střední školy Harlingen v Texasu pokračoval ve studiu dějin divadla, filmu a masmédií na univerzitě.

Poté se rozhodl pověsit herectví na nějakou dobu na hřebík a trávit čas více s rodinou. Z Los Angeles se přestěhoval zpátky na svůj ranč do Texasu, kde veškerou svou energii soustředil na psaní scénáře. Vzešel z toho v roce 2003 jeho režijní debut, road movie UBALENO V KANSASU. Aby měl na placení účtů, sem tam přijal menší roli – například ve filmech 3000 MIL NA ÚTĚKU, KOVBOJOVÉ A BLÁZNI či komedii OPOPARCHANT. Pak se konečně zdálo, že se na něj usměje štěstí v podobě role ve snímku Alexandra Paynea O SCHMIDTOVI s Jackem Nicholsonem. Nicméně nakonec připadla herci Dermotu Mulroneymu. Na Paynea ovšem udělal Church při castingu veliký dojem a slíbil mu, že ho obsadí do svého dalšího filmu.

V roce 2004 tedy nepromarnil příležitost zahrát si v BOKOVCE. Z filmu se stalo překvapení roku a získal si srdce diváků i kritiků. Sám Thomas byl za své nezapomenutelné ztvárnění postavy Jacka odměněn svou vůbec první oscarovou nominací za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. I když v roce 2006 odmítl účast v úspěšné MALÉ MISS SUNSHINE, čehož později litoval, všiml si ho režisér Sam Raimi. Ten v té době připravoval třetí pokračování SPIDER-MANA a Churche oslovil s nabídkou zahrát si záporáka Sandmana, který se dokáže přeměnit v písek. Aby jeho postava vypadala na plátně věrohodně, půl roku před natáčením chodil do posilovny a nabral několik kilo svalové hmoty.

Thomas je zasnoubený s herečkou Miou Zottoli a v roce 2004 se jim narodila dcera Cody. Do budoucna má rozplánovaných hned několik filmů. Uvidíme ho v komediích ALL ABOUT STEVE se Sandrou Bullock či NOWHERELAND s Eddiem Murphym.


17.6.1960
Yolo, California, USA
Thomas Haden Church csfd

Horizon: An American Saga - Chapter 1Accidental TexanAcidmanSpider-Man: Bez domovaThe 24thBurákový sokolHellboy: Královna krveCrash PadKartonový boxerHrdina MaxTáta je domaNebe existujeKlikařiV závějíchJohn Carter: Mezi dvěma světyDalší šťastný denKoupili jsme ZOOZabiják JoePanna nebo orelDon McKaySlečna zamilovanáTak si představSamotářSpider-Man 3AbsurdistánProlomená stezkaZa plotemŠarlotina pavučinkaBokovkaSerial Killing 4 DummysŠpanglicky snadno a rychleKrál džungle 2Ubaleno v KansasuKovbojové a blázniŠerif3000 mil na útěkuOpoparchantThe SpecialsGoosedPan VraždaPrachy k likvidaciSusanin plánKrál džungleLáska na jednu nocPovídky ze záhrobí: Rytíř DémonNoc uprchlíkůTwisted MetalRozvod


Aktualizace osobnostního profilu Thomas Haden Church: 29.3. 2024 16:47