Charles S. Dubin (1919 - 2011)


Dubin se narodil jako Charles Samuel Dubronevski do ruské židovské rodiny. Navštěvoval střední školu Samuela J. Tildena a o umění se začal zajímat především proto, že se chtěl věnovat kariéře operního pěvce. Po absolvování střední školy navštěvoval Brooklyn College, kde studoval herectví a hrál v řadě divadelních představení, než v roce 1941 školu dokončil. Poté navštěvoval Neighborhood Playhouse na Manhattanu, kde studoval divadelní režii a filmovou režii. Nadále hrál a zpíval v divadelních představeních, kde působil jako záskok.

Režíroval nejvíce epizod populárního televizního seriálu M*A*S*H (1972). Dubin odešel do důchodu v roce 1991 ve věku 70 let, po 39 letech v televizi a 48 letech v zábavním průmyslu. Jeho posledním televizním režijním počinem byl seriál Father Dowling Mysteries (1989).

Byl ženatý s Daphne Elliott, se kterou měl dvě děti. Rozvedli se v roce 1975. Později se oženil s autorkou a filmařkou Mary Lou Chayes. 5. září 2011 Dubin zemřel přirozenou smrtí, bylo mu 92 let.


1.2.1919
New York City, New York, USA
5.9.2011
Brentwood, California, USA
Charles S. Dubin csfd

Sbohem, supermámoDokonalá vraždaInternational AirportBorn to the WindMy PalikariThe Gathering, Part IITopperSmrtelný trojúhelníkBelle of Amherst, TheMoving ViolationThe Tenth LevelDeath in SpaceNenávist bratří TalbotůMurdock's GangMurder Once RemovedTo Die in ParisCinderellaMister Rock and RollPřípady otce DowlingaMatlockMathnetSanchez of Bel AirSledge Hammer, policajt s.r.o.StarmanTo je vražda, napsalaM*A*S*H - Co bylo potomPartners in CrimeAmanda'sHotelJennifer Slept HereM*A*S*HHerbie, the Love BugManionové v Americe


Aktualizace osobnostního profilu Charles S. Dubin: 3.10. 2023 12:04