Sticky Fingaz 50 let


Americký raper, hudební producent, herec, režisér a spisovatel Kirk Jones je znám jako člen hip hopové skupiny Onyx vystupujíc pod jménem Sticky Fingaz.

Fingaz navštěvoval střední školu umění a designu na Manhattanu, kde ho přihlásila jeho matka, kterou udivoval Fingazův talent malovat a kreslit. V roce 1990 se šestnáctiletý Fingaz Kirk přestěhoval do jamajskéhu Queensu, aby žil se svým bratrancem Fredrem Starrem, který pracoval jako holič. V roce 1991 s Fredrem v dopravní zácpě narazili na slavného DJe Jam Master Jaye z Run DMC, který jim dal dva měsíce na to, aby natočili demo. Bratranci k sobě přibrali ještě další dva nepostradatelné členy a založili Onyx.

V roce 1993 Onyx vydali hardcore rapový debut „Bacdafucup“, který mělo velký komerční úspěch. Album se stalo multiplatinové, hlavně díky známému singlu „Slam“. Následovaly na JMJ Records další dvě alba, ale společnost JMJ Records byla odprodána a tím zanikli i Onyx. Fingaz se rozhodl pro sólovou kariéru a vydal koncepční album „Black Trash: The Autobiography of Kirk Jones“ (2001), které mělo u kritiky úspěch díky své kreativitě s podstatným obsahem, ačkoli nezískalo komerčního uznání, jelikož zahrnovalo známé umělce jako Eminem, Raekwon či Redman.

Po druhém méně úspěšném albu se věnoval herectví a byl často obsazován do seriálů a později i celovečerních snímků. V roce 2019 se vrátil třetím albumem „It's about time“, které vyšlo jako dokumentární film s digitálním albem, který vypráví o Fingazově životě. Jako skladatel vyhrál v roce 2020 hlavní Ocenění ASCAP Pop Music Awards za skladbu „Sicko Mode“ pro Travise Scotta, která byla v roce 2019 nejvíce streamována.


3.11.1973
Brooklyn, New York City, New York, USA
Sticky Fingaz csfd

Darkness of ManHalfway HouseBrooklyn Knight3 Days RisingFanaticParadise CityThe Fearless OneDead Sea, TheMotelCaught on TapeChanging the GameSpeed DemonsFanaddictHard BreakersLove Chronicles: Secrets RevealedStále na hraněA Day in the LifeBreaking PointDough BoysKarma, Confessions and HoliThe Steppin: MoviePříběhy z temnotyHouse of the Dead 2GasLet FénixeTrue VinylTěžké časyHot PartsJeď nebo zemřiLeprechaun: Back 2 tha HoodMalibooty!L.A.X.Nejslabší! Máte rakev!FlossinLiftMacArthur ParkBoricua's BondProcesPřežít kriminálThe Price of AirZkurvenej pátekGame DayLove GogglesPrávo silnějšíhoČerná a bíláHouse party 4Le New YorkerHra se smrtíMrtví prezidentiBroken GroundEmpire*Loosely Exactly NicoleJedna nocSpravedlnost v krvi


Aktualizace osobnostního profilu Sticky Fingaz: 11.11. 2023 04:11