Rex Linn 67 let


Celým jménem Rex Maynard Linn, se narodil jako třetí dítě v rodině texaských rančerů. Často navštěvoval místní kino, nejradši chodil na horory a westerny. Vysnil si, že se stane hercem, ale v malém městečku mu nikdo nevěřil. Ve 13 letech se celá jeho rodina přestěhovala do Oklahoma City. Zde kromě studia dokonce po nějaký čas pracoval v zoo. Až poté co viděl výkon Jacka Nicholsona ve filmu PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM (1975) se herectví začal skutečně věnovat. Bohužel zpočátku ho provázely neúspěchy: Ve školním představení Šumař na střeše při svém tanečním čísle téměř zničil scénu, čímž skončila jeho kariéra ve školním dramatickém kroužku. V roce 1980 graduoval na Oklahomské státní univerzitě z oboru Radio/TV/Film.

Nato se rozhodl, že zamíří na západ: přestěhoval se do Hollywoodu. Dostával roličky v béčkových filmech a hostoval v nejrůznějších seriálech, ale v roce 1992 přišel opravdový zlom: CLIFFHANGER. Zde hrál jednoho z hlavních záporáků. Od té doby si zahrál již ve více než 40 filmech, mezi nimi WYATT EARP, ZELENÝ SVĚT, KŘIŽOVATKA SMRTI či SALTON SEA. Hostoval také v seriálu JAG jakožto major Mark 'Falcon' Sokol.

Rex Linn je typický představitel herců typu "toho už jsem někde viděl", hraje totiž hodně a nepohrdne ani rolemi nepřesahujícími 2 minuty (ale důležitými!). Často ho můžeme vidět v rolích kovbojů, agentů FBI nebo vesmírných bojovníků. Pro jeho zatím poslední roli, detektiva Franka Trippa v seriálu KRIMINÁLKA MIAMI, si musel oholit svůj typický knír a jeho vzhled tak dostal úplně nový rozměr (račte se podívat na imdb).


13.11.1956
Spearman, Texas, USA
Rex Linn csfd

The HammerThe DroneAn Acceptable LossEdge of the WorldZáhada Silver LakeCupid's ProxyFlutterHot Bath an' a Stiff DrinkVšechny cesty vedou do hrobuZombeaversĎáblův uzelAtlasova vzpoura: 2. částNespoutaný DjangoAppaloosaBěsnící pekloAbominableTwo Tickets to ParadiseAmerická zbraňZodiakKdyž se setmíDry CycleDvanáct do tuctuMuž se srdcem kovbojeŠtvanecThe Round and RoundThe Salton SeaDuchové MarsuPodtrhDožeň, co se dá!Fenomén Y2KInstinktJack BullVražda na Stínové hořeBěh černé kočkyKřižovatka smrtiSprávná dvojka IINa život a na smrtPosel budoucnostiSámÚnosDlouhý polibek na dobrou nocDuch minulostiNepřítel č. 1Zelený světDokonalé alibiOstrov hrdlořezůConfessions: Two Faces of EvilJack Reed 3: Na dosah spravedlnostiJasné nebezpečíVelký závodWyatt EarpZóna únikuCliffhangerOdstřelovačPři výkonu služby: Obléhání MarionuMými hrdiny byli vždy kovbojovéThe Gambler Returns: The Luck of the DrawAcross Five AprilsLovec lidí


Aktualizace osobnostního profilu Rex Linn: 13.11. 2023 06:11