Anya Taylor-Joy 28 let


Anya Taylor-Joy je americká herečka a modelka, která se narodila 16. dubna 1996 v Miami na Floridě ve Spojených státech amerických jako šesté nejmladší dítě početné rodiny. Její matka je původem napůl Španělka a napůl Angličanka, otec má pak kořeny skotské a argentinské. V dětství střídavě žila ve Spojeném království, Argentině a na rodné Floridě.

Průlomovým se pro její kariéru stal však až rok 2015, kdy ji režisér Robert Eggers obsadil do historického hororu ČARODĚJNICE, v němž ztvárnila hlavní roli Thomasin. Díky festivalovému úspěchu tohoto snímku se Taylor-Joy dostala do povědomí mnoha tvůrců a ještě ten rok získala roli v sci-fi MORGAN. To režíruje syn slavného Ridleyho Scotta, Luke Scott.

Od roku 2018 by se také měla stát součástí univerza X-MENŮ, do nějž by se měla dostat skrze film NEW MUTANTS, kde bude hrát postavu Magik.


16.4.1996
Miami, Florida, USA
Anya Taylor-Joy csfd

Furiosa: Sága Šíleného MaxeThe GorgeLaughter in the DarkSuper Mario Bros. ve filmuAmsterdamMenuSeveřanPoslední noc v SohoEmma.Mladí a neklidníNoví mutantiPlaymobil ve filmuRadioaktivitaSkleněnýMarrowboneČistokrevníBarryMorganRozpolcenýCesta VikingůČarodějniceVampire AcademyPeaky Blinders – Gangy z BirminghamuDámský gambitTemný krystal: Věk vzdoruMiniaturistaEndeavourAtlantisHozier: Dinner & DiatribesGTA feat. Sam Bruno: Red Lips (Skrillex Remix)80th Golden Globe AwardsThe 28th Annual Critics' Choice AwardsAfterparty na Netflixu: Nejlepší pořady nejhoršího rokuThe Drew Barrymore ShowThe Kelly Clarkson ShowHollywood InsiderIMDb on the Scene - InterviewsThe IMDb ShowWGN Morning News


Aktualizace osobnostního profilu Anya Taylor-Joy: 17.12. 2023 14:04