Sandahl Bergman 72 let


Uhrančivá a sošná blonďatá tanečnice, kaskadérka a herečka Sandahl Bergman proslula řadou rolí v béčkových filmech 80. a 90. let. Narodila se 14. listopadu 1951 v Kansas City, Missouri a svou hereckou kariéru zahájila štěkem v televizní komedii HOW TO PICK UP GIRLS (1987). Přes taneční výstupy ve slavných muzikálech ALL THAT JAZZ (1979) a XANADU (1980) se proštěkala až ke své první regulérní a zároveň nejslavnější roli barbarské bojovnice Valerie z Miliusova fantasy snímku s Arnoldem Schwarzeneggerem, CONAN BARBAR (1982). Mimochodem byla první herečkou, se kterou měl Arnold na filmovém plátně milostnou scénu.

Několikrát přitom spolupracovala s vyhlášenými béčkaři-céčkaři jako byli Fred Olen Ray (INNER SANCTUM II), tvůrce perel jako HVĚZDNÝ KRIMINÁL: ÚTĚK, král erotických thrillerů Gregory Dark (BODY OF INFLUENCE), David A. Prior (ZBĚSILEC), který nám přinesl klenoty jako SMRTELNÁ KOŘIST či INVASION FORCE, Craig R. Baxley (REVENGE ON THE HIGHWAY), režisér ACTION JACKSON a CHLADNÝ JAKO KÁMEN nebo béčkařský bůh Jim Wynorski (ÚTOK).


14.11.1951
Kansas City, Missouri, USA
Sandahl Bergman csfd

Zpívající detektivSorceress II: The TemptressÚtokThe P.A.C.K.Ice Cream ManInner Sanctum IINoc lukostřelcePosedlost nociSkrytá kameraTekWar: TekJusticeVliv tělaLoving LuluTiché hřměníV náručí vrahaZběsilecŽabí terorHeartbeatKandylandNaprogramovaná k vražděŠkola letušekRudá SonjaThe FerretPůvabné svalyBarbar ConanPřipoutejte se, prosím! 2SheXanaduAll That JazzHow to Pick Up Girls!Obscurus Lupa PresentsCesta do neznámaUnder SuspicionTo je vražda, napsalaPolicie z Palm BeachTemná spravedlnostSwamp ThingHard Time on Planet EarthFreddyho noční můryHříšný tanecDesigning WomenMěsíční svitNa zdravíFleeting MomentsMoveConan Unchained: The Making of 'Conan'Firm: Total Body - Aerobic Interval Training, TheSixty Years of SeductionDancin' Curtain Call: Bob FosseThe 55th Annual Academy AwardsSaturn AwardsHour MagazineEvening MagazineThe Dean Martin ShowThe Tonight Show Starring Johnny Carson


Aktualizace osobnostního profilu Sandahl Bergman: 30.3. 2024 21:56