Sylvia Chang 70 let


Tchajwanská herečka, spisovatelka, režisérka, zpěvačka, bojová umělkyně a producentka Sylvia Changová se narodila 21.července 1953. Školu opustila v 16 letech a rozjela svou kariéru jako rozhlasový DJ. V 17ti se začala motat kolem TV a v 18 letech získala svou první roli v The Flying Tiger (1973) s Yasuaki Kuratou. Všímá si jí režisér Lo Wei a obsazuje jí do kung fu snímků The Tattooed Dragon (1973) s Wangem Yu, Yellow Faced Tiger (1974) s Chuckem Norrisem a do Chinatown Capers (1974) s Polly Kuan. Špatně si nevedl ani Hong Kong Superman (1975) s známým akčním choreografem Brucem Leungem.

V 80. letech hraje nadále komedie, romantiku, dramata i válečné a akční snímky. Získává několik nominací za Nejlepší herečku v hlavní roli. Sylvia Changová takto drží rekord, který činí devět nominací, z toho dvě vítězné. V bitevním The Z Men (1982) si zahrála s Melem Gibsonem i Samem Neilem. Komedie It Takes Two (1982) vydělala 17 miliónů HK dolarů a horor He Lives by Night (1982) rovných deset miliónů. Rovněž je úspěšná jako zpěvačka, vydává několik úspěšných kantopopových alb a některé písně se staly karaoke hity. Akční megapecka Aces Go Places (1982) vydělala téměř 30 miliónů HK dolarů a stejně tak i povedené pokračování Aces Go Places 2 (1983), Aces Go Places - Our Man from Bond Street (1984) a Aces Go Places 4 (1986). Úspěch a zisk sklízí i v Tsui Harkově komedii Shanghai Blues (1984), ale i její druhý režijní počin Passion (1986), zde získala cenu za nejlepší herečku. Její bojový um lze plně docenit i v megahitu Lucky Stars Go Places (1986) se Sammo Hungem a kasovní trhák jsou i komedie Seven Years Itch (1987) a Chicken and Duck Talk (1988). Přes 30 miliónů vydělalo drama All About Ah Long (1989), kde měla krom hlavní role na starost i scénář. Máprsty také vprosazování animací aspeciálních efektů nejen do komedií a sci-fi, ale i do dramat. 

V 90.letech se jí daří rolemi v komerčně velmi úspěšných komediích The Fun, the Luck and the Tycoon (1990), The Banquet (1991), The Twin Dragons (1992) a v The New Age of Living Together (1994) seděla i na režisérské stoličce. Tyto snímky vydělaly mraky peněz a daří se jí i na poli scenáristiky, režie i v produkci. V roce 1991 se provdala za podnikatele Wang Ching Hunga, se kterým má syna Oskara Hunga. V roce 1992 byla členkou poroty na 42. Mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně a věnuje se i divadelní činnosti. Od roku 1996 má i svůj vlastní TV kanál Go Go TV. Její filmy jsou přijímány na mezinárodních festivalech v Londýně i Torontu.

Sylvie Changová je zastáncem World Vision International, tedy organizace která bojuje proti chudobě a nemocem po celém světě. Často navštěvuje Afriku a sponzoruje také děti v Mongolsku. V roce 2000 došlo k nemilému incidentu, kdy jí byl unesen syn Oskar a držen za výkupné 15 miliónů HK dolarů. Policie ho našla po několika dnech a únosce zatkla. Oskarovi se nic nestalo, ale Sylvie byla zdrcena. Dodnes aktivně natáčí a stejně tak působí i v dalších odvětvích.


21.7.1953
Dalin, Tchaj-wan
Sylvia Chang csfd

A Light Never Goes OutAre You Lonesome Tonight?Ru guo you yi tian wo jiang hui li kai niJi yuan tai qi haoThe Garden of Evening MistsPoslední večery na ZemiFen bei ren shengLove EducationHua li shang ban zuI hory mohou odejítBuddha MountainWu qing yuanAmerican Fusion20:30:40Hainan ji fanDi jiu tian changXin dongKrvavé housleXiao QianWo yao huo xia quJíst, pít, muž, ženaXin tong ju shi daiHuan yingXin bu liao qingDračí dvojčataTi dao baoBao feng shao nianHao men ye yanSa Sa Ga Ga zham hei loiJi xing gong zhaoLiang ge you qi jiangMiao jie huang houA lang de gu shiBa liang jinRen zai niu yueChun qiu cha shiJi tong ya jiangKu jia tian xiaSoursweetHuang-se gushiQi nian zhi yangBláznivá mise 4Hoi seung faZui aiŠťastné hvězdy v akciBa Fan keng kou de xin niangQiu ai fan dou xingZui xiang nian de ji jieBláznivá mise 3Da xiao bu liangGao liang di li da mai shouShang hai zhi yeBláznivé posláníDai jian de xiao haiTai shang tai xiaThat Day, on the BeachBláznivá miseGuang yin de gu shiHe Lives by NightIt Takes Two


Aktualizace osobnostního profilu Sylvia Chang: 19.4. 2024 21:23