Jennifer Ehle 54 let


Narodila se ve Spojených státech v Severní Karolíně – Winston Salemu 29. 12. 1969. Jenniným otcem je známý americký spisovatel John Ehle, matkou je anglická herečka Rosemary Harris. Studovala herectví na londýnské Central School of Speech and Drama.

J. Ehle se stala rázem velice známou a oblíbenou herečkou. Za tuto skvěle ztvárněnou úlohu získala cenu BAFTA. První filmovou rolí se stala Cynthie Powell, přítelkyně Johna Lennona, kterého hrál Ian Hart. Byl to hudební snímek o začátcích skupiny The Beatles - Backbeat, v režii I. Softleyho. Přesvědčivá Constance Lloyd-Wilde, manželka spisovatele Oscara Wilda, manžela hrál Stephen Fry, tou se Jenni představila v biografickém filmu podle knižní předlohy Richarda Ullmanna Oscar Wilde, který režíroval B. Gilbert.

V roce 1999 hrála na jevišti londýnského Warehouse a v roli Annie v dramatu Toma Stopparda Skutečná věc. Za svůj výkon v téže inscenaci, ale „jen“ na Broadway jí byla předána cena „Tony 2000“.


29.12.1969
Winston-Salem, North Carolina, USA
Jennifer Ehle csfd

Když promluvilaJohn and the HoleBeneath the Blue Suburban SkiesHodina vlkaProfesor a šílenecRun This TownSvatá MaudMonsterPMC : deo beongkeoPadesát odstínů svobodyPřevýchova Cameron PostovéVox LuxBoj s obryWetlandsA Quiet PassionMalí mužiThe Fundamentals of CaringAdvantageousMI-5: Vyšší dobroPadesát odstínů šediBlack and WhiteKrálova zahradniceLoupež stoletíRobocop30 minut po půlnociNákazaSprávci osuduKrálova řečDarDěvče od sousedůHrdost a slávaBefore the RainsOpravdová hlava rodinyPod hladinouPosedlostLetošní láskaMladý Indiana Jones: Dobrodružství v tajné služběSluneční jasLožnice a kuloáryCesta do rájeOscar WildeBeyond ReasonBackbeatLa RécréationRadost ze životaSelf CateringMicky LoveThe Maitlands1923Special Ops: LionessDobrý bojSmrtící podoba


Aktualizace osobnostního profilu Jennifer Ehle: 12.11. 2023 19:09