Annie Lennox 69 let


Britská zpěvačka, narozená 25.12.1954 v Aberdeen, Aberdeenshire, ve Skotsku. Studovala hru na flétnu a klavír. V sedmdesátých letech působí v kapelách The Catch a Tourist, které se ale nijak zvlášť neprosadily.

V roce 1999 se ale kapela dává opět dohromady a vydává desku Peaces (hit 17 again, I saved the world today) a vyjíždějí na turné. Bohužel v Česku byl koncert zrušen. v roce 2005 vychází výběr hitů Ultimate collection.

Annie Lennox se vydává na solo dráhu a vydává úspěšnou desku Diva (hity Why, little bird). Další solo počiny - album Medusa, které se skládá pouze s převzatých písní autorů jako Al Green, Bob Marley, The Clash nebo Neil Young (hit No more I love you´s), Bare a zatím poslední albem Song of mass destruction z roku 2007. Za píseň Into the west k filmu Pán prstenů, návrat krále získala Oscara.


25.12.1954
Aberdeen, Scotland, Velká Británie
Annie Lennox csfd

1984Nas: Street DreamsAnnie Lennox: Little BirdEurythmics: Who's That Girl?Edvard II.Eurythmics: SavageBasementsRevoluceGéniusAnnie Lennox - De Eurythmics à l'engagement, itinéraire d'une icône popI Want My MTVMy View: Clem BurkeElton John: The Nation's Favorite SongJak se kalila hudbaPopStoryA Paixão de JLAnnie Lennox - NostalgiaIn the Eye of the SpiralKdo myslíš, že jsi?The Queen's Diamond Jubilee: BBC Concert at Buckingham Palace25 let Rokenrolové síně slávyAnnie Lennox: BBC One Sessions Live at St Luke'sSynth BritanniaHerbie Hancock: PossibilitiesAll We Are SayingTsunami Aid: A Concert of HopeMusic for Middle-EarthImpact: Songs That Changed the WorldPříběh pop music a politikyParty at the Palace: The Queen's Concerts, Buckingham PalaceEurythmics: PeacetourIt's Only Rock 'n' RollPavarotti & Friends for Cambodia and TibetSaturday Night Live 25Annie Lennox... In the ParkRock'N'Roll: Dvorana slávyThe Freddie Mercury Tribute: Concert for AIDS AwarenessUnplugged: Annie LennoxNaissance d'un GolemRed Hot and BlueNelson Mandela 70th Birthday TributeBrand New DayEurythmics LiveEurythmics: Sweet DreamsThe Other Side of the TracksAnnie Lennox: I Put a Spell on YouAnnie Lennox: Into the WestAnnie Lennox - No More I Love You'sAnnie Lennox: A Whiter Shade of PaleAnnie Lennox - Love Song For A VampireAnnie Lennox - Walking on Broken GlassAnnie Lennox - WhyEurythmics - Sweet DreamsEurythmics: Greatest Hits


Aktualizace osobnostního profilu Annie Lennox: 10.11. 2023 08:31