Tomáš Novotný 38 let


Narozen 13. 6. 1985 ve Šternberku u Olomouce do herecké rodiny.

V roce 2004 byl přijat ke studiu Muzikálového herectví v ateliéru Jany Janěkové. Absolvoval v roce 2008. Poté nastoupil do muzikálového souboru Městského divadla Brno, kde ztvárnil například roli Maria v muzikálu Les Misérables / Bídníci nebo postavu Ernsta v Probuzení jara.

Hostuje také v brněnském divadle Radost coby Jánošík v muzikálu Malované na skle nebo ve Východočeském divadle v Pardubicích v inscenaci Sen noci svatojánské. Od sezony 2008/2009 rovněž spolupracuje s pražským divadlem SEMAFOR.

Je spoluzakladatelem a členem pardubického Divadla Tří, které se zabývá především absurdním a černým humorem. V Národním divadle moravskoslezském v Ostravě se představil například jako Armand v české premiéře světového muzikálu Marguerite či v titulní roli muzikálu A. L. Webera Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť.


13.6.1985
Šternberk, Československo
Tomáš Novotný csfd

Ke startu připravit!Vikingové z Bronských vršků1. MISEDuchSpecialistéLinkaPolicie ModravaDrazí sousedéVyprávějMartina Pártlová: Si to udělám sama10 let muzikálu v OstravěŽelaryNie jeGraffitigerSemafor


Aktualizace osobnostního profilu Tomáš Novotný: 4.4. 2024 02:30