David Gilmour 78 let


David Jon Gilmour se narodil 6. března 1946 v univerzitním městě Cambridge. Vyrůstal v dobře situované rodině. Jeho liberálně smýšlející rodiče byli velmi pokrokoví a Davida podporovali ve všech činnostech. Když bylo Davidovi 17 let, odstěhovali se jeho rodiče do New Yorku, tudíž zůstal odkázaný jen sám na sebe.

V roce 1963 založil David skupinu Joker's Wild , která hrála především převzaté věci. Skupina měla poměrně slušný ohlas, především díky Davidovi, který ve skupině všechno řídil. Slušně našlápnutou kariéru Joker's Wild potopila pirátská nahrávka jejich skladeb, které se chystali vydat. Dnes Gilmour mluví o úspěchu, který mohl s Joker's Wild dosáhnout, nebýt pirátské nahrávky.

Mezitím to šlo se Sydem Barrettem z kopce. Barrett zničený LSD a dalšími problémy, nebyl pro slušně se rozjíždějící Pink Floyd přínosem, a proto vzal David místo pátého člena Pink Floyd, jako záloha za Syda. Během několika měsíců je Syd z Pink Floyd vyhozen a David se stává plnohodnotným členem. Tak začíná Davidovo nejúspěšnější a nejvýznamnější období. Na prvních albech bez Syda je stále značný Sydův vliv, ale postupem času si Pink Floyd vytváří nový styl, na kterém má velkou zásluhu právě David. Po pár poměrně úspěšných a ceněných albech, čeká na Pink Floyd velký úspěch.

Na začátku 70. let jsou Pink Floyd řazeni mezi absolutní hudební špičku. Vydávají přelomové alba jako Meddle, Dark Side Of The Moon a další. David je velká a uznávaná celebrita, což ale také přináší spousty starostí. Během následujících let přebírá Roger Waters kontrolu nad Pink Floyd a David se už tolik nepodílí na textech a hudbě jako dřív; jde to především slyšet na albech The Wall a The Final Cut. Náladu si David alespoň napravuje svým sólovým albem. Během dalších let se napětí v Pink Floyd stupňuje a skupina je před rozpadem.


6.3.1946
Cambridge, Cambridgeshire, England, Velká Británie
David Gilmour csfd

p wie petersilie, pille, presswurst, pinscher, punkt punkt punktHave You Got It Yet? The Story of Syd Barrett and Pink FloydMick Fleetwood & FriendsChuck Leavell: The Tree ManJeff Beck StoryDavid Gilmour v PompejíchJak se kalila hudbaDavid Gilmour: Wider HorizonsThe Kate Bush Story: Running Up That HillLegendy rockuPink Floyd: The Story of Wish You Were HereDavid Gilmour - Live in GdańskThe Story of the GuitarRemember That NightSedm epoch rocku100 Greatest Albums, TheRingo RamaSlavná alba: Pink Floyd - The Dark Side Of The MoonThe Pink Floyd and Syd Barrett StoryDavid Gilmour in ConcertThere's Only One Paul McCartneyPink Floyd: Behind the WallPaul McCartneyPinkMovie.ComSlavná albaMastercard Masters of Music Concert for the Prince's TrustPower Vision - Pop GalerieThe History of Rock 'N' Roll, Vol. 8The History of Rock 'n' RollVH1 LegendsP.U.L.S.E. Live at Earls Court 20.10.94, LondonPink Floyd: Dark Side of the Moon - LiveLa Carrera PanamericanaMichael Kamen: Concert for SaxophonePink Floyd - Live in VeniceDeep EndLive AidPink Floyd Live at Earls Court in LondonSound of the City: London 1964-73Pink Floyd: Živě v PompejíchLove and MusicPink Floyd feat. Andriy Khlyvnyuk of Boombox: Hey Hey Rise UpDavid Gilmour feat. Bob Geldof & Chrissie Hynde - ChicagoDavid Gilmour - On an IslandHale & Pace - The StonkKate Bush: Love and AngerJan Hammer - Too Much to LoseSpirit of the ForestPink Floyd: Learning to FlyPink Floyd: TimePink Floyd - Delicate Sound of ThunderAmnesty International's Big 30Secret Policeman's Third Ball, TheLos Deseos del camino (King Ale)ÚdolíZabriskie PointVíceThe CommitteeManon LescautPirx kalandjai


Aktualizace osobnostního profilu David Gilmour: 16.11. 2023 20:31