Daniel Davis 78 let


Americký herec Daniel Davis se narodil 26. listopadu 1945 v městě Gurdon ve státě Arkansas. Lidé si často myslí, že pochází z Anglie, ale to se pletou, je jeden z mála herců, který dokáží napodobit skvěle anglický přízvuk. K herectví ho inspiroval Tyrone Power. Vystudoval Hall High School v roce 1963. Potom chodil do Arkansas Arts Center, kterou vystudoval. Po několika vystupování na Oregon Shakespeare Festival a Strafford Shakespeare Festival se po šesti letech uchýlil od americké divadelní společnosti American Conservatory Theatre, kde také chvíli učil herectví.

V roce 1993 přichází opět velký zlom v kariéře. Získává roli sluhy Nailse v seriálu Chůva k pohledání, kde má jednu z hlavních rolí až do konce samotného seriálu v roce 1999. Překonává tak počet epizod v seriálu Texas. Objevil se ve všech šesti řadách, celkem ve 145. epizod. Po tomto seriálu role ubývají a Davis se objevuje pouze v seriálu Advokáti (tři epizody v roli soudce Bartona Wolfa) a seriálu Fraiser (pouze jedna epizoda).

Objevil se ve filmech jako jsou: K-9 Můj přítel se studeným čumákem (1989), Hon na ponorku (1990), Havana (1990), Columbo: Není čas na umírání (1992) nebo Dokonalý trik (2006).

Davisovou velkou vášní je také divadlo. Objevil se v hrách na Broadwayi i mimo něj. Zahrál si třeba Antonia Salieriho v divadelní hře Amadeus. Tato hra se hrála na Broadwayi. Na Broadwayi hrál také Oscara Wilda.


26.11.1945
Gurdon, Arkansas, USA
Daniel Davis csfd

The Miraculous YearDokonalý trikGalaktická bránaNejvyšší poctaPalominoShe Stood AloneHavanaHon na ponorkuK-9, můj přítel se studeným čumákemWhat Price VictoryDuchGeorge Washington II: The Forging of a NationSlepá spravedlnostChain LettersOrel a medvědIn FashionPigeonsStar Trek: PicardNemocnice New AmsterdamDobrý bojJak prostéČerná listinaGothamOšklivka BettyFrasierAdvokátiChůva k pohledáníLumpíciMuži v černémRemember WENNVeselé obludy


Aktualizace osobnostního profilu Daniel Davis: 4.3. 2024 06:50