Lucy Boynton 30 let


Herečka Lucy Christabel Boynton se narodila 17. 1. 1994 v New Yorku, kde do svých pěti let také vyrůstala. Následně se její rodina přestěhovala do Velké Británie a Lucy našla nový domov v jihovýchodním Londýně. Matka Adriaane Pielou se živila psaním článků o cestování, otec Graham Boynton pracoval jako editor článků o cestování v Daily Telegraph. Lucy tak s rodiči v dětství hodně často cestovala. Má jednoho sourozence, starší sestru Emmu Louise Boynton. Navštěvovala Blackheath High School a poté soukromou školu James Allen's Girls' School (JAGS).

První hlavní roli dostala ještě v dětském věku, kdy ve filmu BALETNÍ STŘEVÍČKY (2007) ztvárnila ambiciózní balerínu prestižní taneční školy. Taneční scény v tomto snímku netočila Lucy, nýbrž její dublérka. Zahrála si také v seriálu ROZUM A CIT (2008). Ve čtrnácti letech herectví na čas omezila, protože její rodiče si přáli, aby se na prvním místě věnovala školním povinnostem. Nebyla z toho tehdy nadšená, ale přání rodičů respektovala a dnes toho nelituje. Během pauzy si také o to více uvědomila, jak moc se chce věnovat herecké profesi. Uvažovala i o studiu herectví na univerzitě, ale jelikož měla už od dvanácti let podepsanou smlouvu s agentkou a neměla nouzi o práci, univerzitu nakonec nestudovala. Nestíhala by časově skloubit studium s vytouženým hraním.

Od roku 2011 se objevila ve vedlejších rolích v seriálech BORGIA (2011), ENDEAVOUR (2012) nebo LIFE IN SQUARES (2015). V roce 2013 si zahrála v oficiálním videoklipu k písni Fall At Your Feet od britského hudebníka Saint Raymonda. Na další výraznou filmovou roli čekala až do roku 2015, kdy ji od počátku zaujal scénář k filmu SING STREET (2016) a o roli záhadné dívky Raphiny velmi stála.

Lucy má ráda romantické komedie, např. HAROLD A MAUDE (1971) nebo z posledních let snímek ZAMILOVANÍ (2011). Obdivuje práci Baze Luhrmanna, Wese Andersona nebo Sofie Coppoly, s kterými by jednou ráda spolupracovala. Mezi její oblíbené herce patří Michael Shannon nebo Joaquin Phoenix, z hereček vzhlíží k Ann-Marie Duff, Felicity Jones nebo Evě Green.


17.1.1994
New York, New York, USA
Lucy Boynton csfd

Bledé modré okoChevalierLockdownApostleBohemian RhapsodyLet Me GoRebel v žitěVražda v Orient expresuDon't Knock TwiceI Am the Pretty Thing That Lives in the HouseSing StreetFebruaryCopperheadMoBaletní střevíčkyMiss PotterAgatha Christie: Proč nepožádali Evanse?The Ipcress FileModerní láskaPolitikTerapeutkaLife in SquaresBorgiaEndeavourZákon a pořádek: Spojené královstvíVraždy v OxforduRozum a citBen Platt: Live from Radio City Music HallSense & Sensibility: Interview FeaturetteKatie Melua - When You Taught Me How To Dance77th Golden Globe AwardsOscar 2019


Aktualizace osobnostního profilu Lucy Boynton: 30.10. 2023 17:01