David Schmoeller 76 let


David Schmoeller navštěvoval filmovou školu na Universitě v Texasu – Austinu. Dále vystudoval divadlo v Mexiku, kam s ním chodil Alejandro Jodorowsky, režisér kultovního El Topa a jejich mentorem byl režijní velikán Louis Bunuel. Dokonce sám v roce 2003 začal vyučovat filmové umění na jedné Universitě v Nevadě, Las Vegas.

Na svůj velký úspěch si, ale musel počkat až do roku 1989. V tomto roce natáčí kultovní béčko MISTR LOUTKÁŘ s Williamem Hickeym v roli Toulona. Nedávno toto béčko konečně vyšlo i u nás na DVD. Vraždící hračky, byly natolik úspěšné, že se dočkaly řadě pokračování. Jako správný otec této série, dal ruku k dílu a vypomohl na dalších pokračováních, tím že dával návrhy na jednotlivé charaktery postav. Na začátku 90. let se horrorovým fandům připomněl sci-fi horrem THE ARRIVAL s Johnem Saxonem a NETHERWORLD, kde si osobně střihnul malou roli.

Dnes na poli režisérském už není natolik aktivní, jako v začátcích své kariéry. Přesto v loňském roce uvedl svůj krátkometrážní snímek na jednom filmovém festivalu v Nevadě, kde získal za toto dílko první cenu. Režíroval také jeden díl ze seriálu ODPADLÍK.


8.12.1947
Louisville, Kentucky, USA
David Schmoeller csfd

Death Heads: Brain DrainPuppet Master: Blitzkrieg MassacreLittle MonstersSearch for the Jewel of Polaris: Mysterious MuseumUtajené královstvíNetherworldZasažen tajemnou silouMistr loutkářCatacombsCrawlspacePokušeníPast na turistyOdpadlíkThe Best of Tromadance - Volume 1Please Kill Mr. KinskiSpanking LessonsSpider Will Kill You, TheDen, kdy se zastavil časMalevolencePolda na melouchuIn Search of Darkness: Part IIIPřetoč to!Thor at the Bus Stop


Aktualizace osobnostního profilu David Schmoeller: 26.2. 2024 07:36