Renée Soutendijk 66 let


Renée Soutendijk, celým jménem Renette Pauline Soutendijk, je nizozemská filmová, televizní a divadelní herečka. Od mládí sportovně nadaná dívka provozovala vrcholově sportovní gymnastiku. Od sportu přešla k tanci, který také studovala na akademii umění. Její herecké začátky byly na divadle a následně ve vedlejších rolí v televizních filmech a seriálech.

Při natáčení a pobytu ve Spojených státech (1989–1991) dostala nabídku studia NBC na účinkování v seriálu Star Trek. Smlouva jí zajišťovala natáčení po dobu sedmi let. Herečka odmítla a vrátila se zpátky do Holandska. Od té doby se začala více objevovat v televizních produkcích a také v německých televizních seriálech a filmech.

Renée je vdaná za režiséra Theda Lenssena a z manželství pocházejí dvě děti – dcera Caro (nar. 1983) a syn Jaïr (nar. 1996). V roce 2011 jí byla udělena Rembrandtova cena za herecké umění.


21.5.1957
Amsterdam, Noord-Holland, Nizozemsko
Renée Soutendijk csfd

Sweet DreamsClausoviCesta válečníkaSuspiriaČíslo 7Assepoester: een modern sprookjeLéto v AmsterdamuA Perfect ManRadeloosAfrická láskaDial 9 for LoveHanna - Wo bist Du?Hochzeit zu viertMet grote blijdschapAnna WunderAlphamann: AmokPřípady Toma Leschka: SebevraždaZázračný delfínHauptsache LebenThe Little RidersTísňové voláníV sedmém nebiZrazenáKeeper of the CityZkázonosná EvaForced MarchHlas se záhrobíVrahové mezi námi: Příběh Simona WiesenthalaKing of the Olympics: The Lives and Loves of Avery BrundageWherever You Are...Der Madonna-MannEen maand laterMotten im LichtScoopSecond Victory, TheOp hoop van zegenPřípad BoranBehind Enemy LinesIjssalon, DeThe Cold RoomVýtahAn BloemČtvrtý mužInside the Third ReichVan de koele meren des doodsHet meisje met het rode haarHet verboden bacchanaalSprej na vlasyVrouw als Eva, EenDoodzondePastorale 1943Centraal Medisch CentrumMoordvrouw


Aktualizace osobnostního profilu Renée Soutendijk: 31.10. 2023 20:51