Marek Brodský 64 let


Výtvarník, animátor, hudebník, publicista a herec Marek Brodský je syn Vlastimila Brodského a nevlastní bratr Terezy Brodské. Absolvoval SUPŠ a na FAMU krátce studoval animovanou tvorbu. Od roku 1982 spolupracoval na krátkých animovaných filmech jako výtvarník a animátor. V 90. letech se věnoval především publicistice (Audio video revue) a výtvarné práci (animované reklamy a grafika). Je zakládajícím členem kapely Nahoru po schodišti dolů band.

Hereckou kariéru ukončil ve druhé polovině 90. let. Poslední filmovou roli si zahrál v Zelenkově mystifikaci MŇÁGA - HAPPY END z roku 1996. V současné době se věnuje hlavně malování a grafice (filmové plakáty, obaly cédéček). Část Brodského díla je ovlivněna jeho muzikantskou minulostí. Byl ostatně autorem výtvarných návrhů obalů všech desek skupiny Nahoru po schodišti dolů band.


19.5.1959
Praha, Československo
Marek Brodský csfd

Bastardi 3Mňága - Happy EndPřátelé Bermudského trojúhelníkuOsudy dobrého vojáka ŠvejkaPřezůvky štěstíMravenci nesou smrtBrehy nehyRozpuštěný a vypuštěnýChladna zránaRadostné událostiMalinový koktejlPavilón šeliemDneska přišel nový klukSvět pod hlavouLetištěKřeček v noční košiliZlá krev13. komnataLegenda Diagnóza BrodskýPříběhy slavnýchZuzana Michnová - Jsem slavná tak akorátKytlice, Zimmer FreiKázání rybámMladí muži poznávají světHudba 85Všude doma dobře nejlípPočetí mého mladšího bratraZ pekla štěstíMrtvej broukZdravý nemocný Vlastimilený BrodskýTelevizní legendyKomici na jedničkuLexikonDomácí štěstíKrásný ztrátyVěšákVeselé příhody z natáčení


Aktualizace osobnostního profilu Marek Brodský: 2.11. 2023 22:20