Antonín Navrátil 66 let


Antonín Navrátil pochází z dělnické rodiny, herecké geny neměl po kom zdědit a sám dnes říká, že po herectví ani nikdy netoužil. V šesti letech se zúčastnil konkurzu do televizního pořadu HLEDÁME PÍSNIČKY PRO DĚTI (1964), následně hrál v dětských muzikálech, recitoval a zpíval. V deseti letech pak hrál jednu z hlavních rolí v legendárním seriálu KAMARÁDI (1969), ve stejném roce si poprvé vyzkoušel práci před filmovou kamerou, a sice ve filmu HVĚZDA (1969). Následně dostal příležitost v rolích dospívajících synů v několika snímcích počátku 70. let (TATÍNEK NA NEDĚLI, 1971; ZLATÁ RENETA, 1972). Nechyběl pochopitelně také v druhé sérii seriálu KAMARÁDI (1973). V té době již studoval na gymnáziu, konzervatoř odmítl právě kvůli své nepříliš velké chuti k herectví. Příležitostí před kamerou však neubývalo, hrál v četných televizních inscenacích a pohádkách (často pod režijním vedením Vlasty Janečkové, která jej objevila pro seriál Kamarádi), takže nakonec se rozhodl své zkušenosti zúročit studiem na DAMU (1981). V té době mu k další popularitě pomohla velká role hvězdáře Mirka Žaluda v seriálu ZKOUŠKY Z DOSPĚLOSTI (1979).

Před kameru se od poloviny 90. let vrací jen sporadicky, hrál například v komedii BYL JEDNOU JEDEN POLDA (1995). S plným pracovním nasazením se ale začal v roce 1996 věnovat především dabingu a v tomto oboru dnes patří k nejvytíženějším tvůrcům. Původně jen daboval, později založil vlastní dabingové studio Dial a dnes působí i jako režisér. Svým jménem zaštítil například české verze filmů Statečné srdce, Titanic, Blízká setkání třetího druhu, sám v těchto filmech také mluvil, jeho hlas můžeme slyšet v desítkách dalších zahraničních filmů a seriálů. Pro některé filmy vytvořil také české titulky.

Antonín Navrátil je dvakrát rozvedený a má dvě dcery.


3.2.1958
Praha, Československo
Antonín Navrátil csfd

Byl jednou jeden poldaA jsou li tu andělé?Variácie slávyPrincezna Hyacinta a tříhlavý drakVíš jak zpívá zvonek...?Jak se princ učil řemesluStíny a šepoty jezeraTři obři a vlakPohádka z KampyŠvec z konce světaŽádost o přeloženíKdyž hraje klarinetPták ŽalSedmipírekSlunečniceVodník v pivovařeAž já budu královnaDům U Tří vlaštovičekPozor, je ozbrojen!Velká kočičí pohádkaJak Jaromil ke štěstí přišelV hlavní roli obhájceDvojí křestKopretiny pro zámeckou paníO vodě, lásce a štěstíPředeme, předeme zlatou nitkuZrození domovaSonáta pro zrzkuNikdo se tě neprosilNikdy toho nenechámPanenka z vltavské tůněŠkodnáJáchyme, hoď ho do stroje!Na startu je delfínVlajky na věžíchJavorová fujarkaRomance pro devět dlouhých letZlatá svatbaTatínek na neděliHvězdaPopelkaTři strýčkové a DominikNejlepší BakalářiCukrárnaHraběnkyČetnické humoreskyPojišťovna štěstíDraculův švagrDobrodružství kriminalistikyRodáciStrom pohádekPanoptikum Města pražského


Aktualizace osobnostního profilu Antonín Navrátil: 20.11. 2023 03:45