Ellen Muth 43 let


Pokud si na internetu najdete komentáře k americkému seriálu MRTVÍ JAKO JÁ (2003), většina z nich bude znít podobně: „Chybí chytlavý ústřední příběh či postavy které bych měl rád (až na ústřední hrdinku, ta je fakt dobrá).“ A právě ústřední hrdinku Georgiu skvěle ztvárnila milovnice rychlých aut, barmských koček, členka Mensy a především talentovaná, mladá herečka Ellen Anna Muth.

Skutečný křes ohněm si však odbyla až o rok později, a to ve filmu podle románu Stephena Kinga DOLORES CLAIBORNEOVÁ (1995). V tomto filmu v roli mladé Seleny, vedle hereckých matadorů jako je Kathy Batesová a Jennifer Jason Leigh, nejenže nezapadla, ale dokonce získala ocenění za nejlepší herečku ve vedlejší roli na Mezinárodním filmovém festivalu v Japonsku.

O tři roky později dostala vedlejší roli v televizním dramatu JENOM LÁSKA a od té doby již začala natáčet pravidelně rok co rok. Za hlavní roli v komedii THE YOUNG GIRL AND THE MONSOON (1999) si dokonce odnesla ocenění pro nejlepší herečku v hlavní roli. Opravdový úspěch ji ale přinesl až rok 2003 a již zmiňovaný seriál MRTVÍ JAKO JÁ, kde ztvárnila mrtvou, respektive nemrtvou dívku, která krom zajištění své posmrtné existence musí postarat o včasný odchod duší svých právě umírajících spoluobčanů.

V současné době Ellen krom pokračování další řady seriálu hraje i ve stejnojmenném filmu a také studuje herectví ve známé škole Lee Strasberga.


6.3.1981
Milford, Connecticut, USA
Ellen Muth csfd

Margarine WarsRudyard Kipling's Mark of the BeastMrtví jako jáOheňTwo Against TimeGentleman's Game, ARainCora UnashamedPravda o JaneThe Young Girl and the MonsoonJenom láskaDolores ClaiborneováHannibalMrtví jako jáNormal, OhioZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiZákon a pořádekVHS MassacreRůžová a Fialová


Aktualizace osobnostního profilu Ellen Muth: 31.10. 2023 08:48