Gizem Emre 29 let


Gizem Emre je německo-turecká herečka. Její rodiče jsou Kurdové a pochází z města Erzurum (východní Turecko). Emre se ovšem narodila už v německém Berlíně, kde také vyrůstala. Navštěvovala zde i základní školu, kde začala projevovat zájem o herectví. Začala tak chodit do školního divadla a v sedmnácti letech se úspěšně přihlásila do herecké agentury.

V roce 2014 tak následovala role v německé akční komedii Den blbec. V roce 2015 ji potkala řada hereckých úspěchů. Dostala roli ve dvou filmech a díky pokračování Fakjů pane učiteli získala spolu s několika kolegy Bavorskou filmovou cenu v kategorii nejlepší mladá herecká skupina (objev). Ozvala se také nabídka z USA s rolí v epizodě úspěšného amerického seriálu Ve jménu vlasti a poprvé se také objevila i v německém seriálu Kobra 11.

V roce 2016 si zahrála v tureckém historickém seriálu Muhteşem Yüzyıl: Kösem. A dalšího roku přišlo třetí pokračování Fakjů pane učiteli a film High Society. Následně se objevovala také v epizodách populárních seriálů (Einsteinovy záhady  – Optik, Großstadtrevier – Auf eigene Faust) a v TV filmech (Zaun an Zaun).

Gizem Emre ráda tancuje, cestuje, hraje tenis, jezdí na koni a má ráda i módu. V roce 2017 tak předváděla pro Maybelline na Berlínském týdnu módy. Mluví německy, turecky a anglicky. Měří okolo 150 cm a bydlí v rodném Berlíně, kde vlastní i kavárnu.


19.4.1995
Kreuzberg, Berlin, Německo
Gizem Emre csfd

Chantal im MärchenlandPulled PorkIt's AliveRumspringaEinmal bitte allesFakjů pane učiteli 3High SocietyZaun an ZaunDimitrios SchulzeDie NeueFakjů pane učiteli 2Super-DadDen blbecFakjů pane učiteliDie Macht der KränkungKobra 11Blutige AnfängerDie Spezialisten - Im Namen der OpferEinsteinovy záhadyLetzte Spur BerlinGroßstadtrevierMuhteşem Yüzyıl: Kösem


Aktualizace osobnostního profilu Gizem Emre: 4.11. 2023 06:02