Sing Chen (1936 - 2019)


Bojový umělec, herec, akční režisér a producent Sing Chen se narodil 29.prosince 1936 v Bangkoku, v Thajsku. Jako dítě se přestěhoval s rodiči do Číny, později vystudoval vysokou školu a vyučoval na zemědělské univerzitě. Roku 1958 se přestěhoval do Hong Kongu a začíná pracovat ve filmovém průmyslu. Známý režisér a lovec talentů Cheh Chang, mu nabídl roli prchajícího vězně v Dead End (1969), kde si zahrál po boku tehdy velice oblíbené dvojice, Ti Lungem a Davidem Chiangem. S touto kmotrovou dvojicí ztvárnil v průběhu 70.let nespočet rolí.

Z akčních režisérů v 70.letech nejvíce spolupracoval s Tommym Lee, Bruce Leungem, Tongem Gaai, ale i s klanem Lau i Yuen klanem. Na přelomu dekády se hojně objevoval ve filmech s Wai Man Chanem, Tan Tao Liangem a nezapomínal na něj ani Sammo Hung. Často míval hlavní role v nezávislých filmech i v bruceploitation subžánru. V 90.letech se přestěhoval do Vancouveru a Toronta, kde stále žije a je v hereckém důchodu.


29.12.1936
Bangkok, Thajsko
4.9.2019
Jakarta, Indonésie
Sing Chen csfd

Da nei mi tan: Zhi ling ling xing xingShen Zhen gong lu qiang che sha ren an zhi: Liu mo nuWang Jiao zha 'fit' renDesperate DuoQiu mei guiDvojitý zásahSha ru di yuZuan shi nuKrvavé komandoSupercopsDragons Never DieBruce Lee's Dragons Fight BackFan dau muiJungle HeatNinja TerminatorShanghai tan shi san tai baoHeugsamgwiLei taiBa cai Lin Ya ZhenBláznivá miseHei shi fu renOsamělý ninja bojovníkSpoony LoveXiao dao huiXiao fei longDing yeGung foo wong daiJie duKung Fu mstitelLao hu bu dui bao bei bingMo deng bao biaoShang Hai Tan da yeThe Desperate ProdigalThe Legend of the OwlA Brotherhood of HeroesBi xue si yin qiangGai xia qi qiao gongKu hai nu shen longKung Fu of Eight DrunkardsThe BeastsYu chai mengZui bu mi houFei qin zou shou shi san xingGuningtou da zhanKrál pěstních soubojů 2Long xing dao shou jin zhong junMi tieQi qiao feng huang bi yu daoShang Hai tan da hengTie han you longYi dai ying haoZhu Laosan san xiao tanZui hou nuŽelezná pěst orlího drápu72 rebelů smrti ze ShaolinuCi xiong shuang shaDiao nuE yu tou hei sha xingFeng zhi shen tui tian fo zhangGu tong xiao


Aktualizace osobnostního profilu Sing Chen: 5.11. 2023 01:22