Mike D 58 let


Americký raper, skladatel, bubeník, producent a herec Michael Louis Diamond je znám pod jménem Mike D a jako člen hip hopové kapely Beastie Boys.

Během 80. let vydává kapela několik úspěšných alb. 178 cm vysoký Mike v roce 1992 založil dnes už neexistující gramofonovou společnost BBGRR. V roce 1993 se Mike oženil s režisérkou hudebních videí Tamrou Davis, se kterou se však po pár letech rozvádí. V 90. letech má kapela se svýmy alby ještě větší úspěch a daří se jim i po roce 2000, až do smrti jednoho z členů kapely, kdy činnost kapely poněkud ustává.

Mike D se zajímá také o výzdobu interiérů a navrhoval toaletní tapety s brooklynskou tematikou, které byly mimochodem použity při rekonstrukci slavného klubu Marquee v Chelsea. Mike D s kapelou Beastie Boys získal v roce 2008 nominaci na Grammy za Nejlepší song („Off The Grid“). Grammy ale v tom samém roce vyhráli za Nejlepší album. Nominace na Grammy proběhla ještě v roce 2010 ve spolupráci s raperem Nasem na tracku „Too Many Rappers“ a také za Nejlepší dokument Příběh Beastie Boys (2020).


20.11.1965
New York City, New York, USA
Mike D csfd

Tougher Than LeatherKrush GrooveOver ExposedLakers: Vzestup dynastieStudio 30 RockBig TimeChappelle's ShowRock the HouseFuturamaMasterpieces: Jet Set Radio FuturePohled na zvuk s Markem RonsonemWoodstock 99: Mír, láska a běsněníPříběh Beastie BoysShangri-LaAmerická 80. létaDownloadedFinding the FunkOur Vinyl Weighs a Ton: This Is Stones Throw RecordsBeats, Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called QuestCatch My DiseasePublic Enemy: Welcome to the TerrordomeBeastie Boys, 50 kamer a 40 tisíc očíAnd You Don't Stop: 30 Years of Hip-HopJay-Z: Americký raperMusikprogrammet - programmet om musikRetrosexual: The 80'sThe Work of Director Spike JonzeVH1 Goes InsideKeep Your Eyes OpenBeastie Boys: Live in GlasgowSaturday Night Live 25BeastieographyFree TibetBehind the MusicFreaks, Nerds & WeirdosThe Legend of DolemiteFunny, You Don't Look 200: A Constitutional VaudevilleBeastie Boys: Make Some NoiseDon’t Play No Game That I Can’t WinBeastie Boys: Ch-Check It OutBeastie Boys: AliveBeastie Boys: Three MCs and One DJBeastie Boys: Body Movin'IntergalacticBeastie Boys: SabotageBeastie Boys: Hey LadiesBeastie Boys: (You Gotta) Fight for Your Right (to Party!)Beastie Boys: No Sleep Till BrooklynBeastie Boys: Video AnthologyFight For Your Right RevisitedCiao L. A.Jean-Michel Basquiat: The Radiant Child


Aktualizace osobnostního profilu Mike D: 25.11. 2023 15:06