Byung-hun Lee 53 let


Jihokorejský herec Lee Byeong-heon se narodil 12. července 1970. Po ukončení oboru francouzské literatury na Hanyangské univerzitě studuje divadlo a kinematografii na Joongangské univerzitě. Jeho nástup k filmu se datuje rokem 1991 na televizní stanici KBS. Stal se pevnou součástí televizních dramat během celé dekády (třeba Asphalt My Hometown). Lee pracuje pro televizi dokonce i potom, co se z něj pomalu stává významnější filmová hvězda. Jeho filmový debut přišel roku 1995 v WHO DRIVES ME MAD?. Pak pracuje střídavě pro televizi nebo filmový průmysl až do 2000, kde se mu dostává možnost zahrát si ve filmu JSA.

Jeho popularita v Japonsku rapidně stoupla, až se nakonec stal populárnější než v Koreji. Pak dominoval v nejočekávanějším filmu Kim Jee-Woona A BITTESWEET LIFE (2005). Lee v tomhle temném akčním příběhu představoval člena podsvětí. Ačkoli film neskončil jak se očekávalo v Koreji a Japonsku, byl vybrán z oficiálního výběru na filmovém festivalu v Cannes 2005, čímž se Lee přiblížil příležitosti jít „slavnostním kobercem“ a užít si tak jeho prozatímní největší moment slávy. Za tenhle film byl oceněn třemi cenami jako nejlepší herec v hlavní roli: cena na 42. BAEKSANG FILM ARTS AWARDS 2006, cena na 25. FILM CRITICS CHOICE AWARDS 2005 a cena na 13. CHUNSA FILM FESTIVAL 2005.

V stejném roce během návštěvy Singapuru, vydal svůj životopis pod názvem Limited, Brave and Human jako trojdiskovou kolekci, na které vypráví o sobě a svém herectví. Jeho podobizna byla použitá pro hlavní znak video hry od Capcomu – Lost Planet: Extréme Condition, která vyšla 12. ledna 2007. V prosinci 2007 bylo potvrzené, že Lee ztvární darebáka Storma Shadowa v chystaném akčním filmu G.I. Joe. Bude to jeho hollywoodská premiéra.

Lee mluví plynule anglicky a je schopný komunikovat ve francouzštině a mandarínsky. Přijal pod západním vlivem jméno Brian. Je vyznavačem buddhismu. Když právě bodoval ve filmu HARMONIUM IN MY MEMORY (1997), zemřel mu otec Lee In-Chul. Má o osm let mladší sestru Lee Eun-Hee, která skončila na druhem místě na soutěži krásy Slečna Korea 1996. Měl románek s herečkou Song Hye Kyo, která byla hlavní protagonistkou v dramatu All In.


12.7.1970
Soul, Jižní Korea
Byung-hun Lee csfd

DocheongConcrete UtopiaThe MatchBisangseongeonNamsanui bujangdeulBaekdusanJen můj světPevnostSinggeul raideoDoba temnaMaseuteoProviněníSedm statečnýchHyubnyeo : kalui kieokNaeboojadeulTerminator GenisysG.I. Joe 2: OdvetaRed 2Králův dvojníkIRIS: Spiknutí zlaInpeulluaeonseuViděl jsem ďáblaG. I. JoePřicházím s deštěmHodný, zlý a divnýHeroGeu hae yeoreumDalkomhan insaengNuguna bimileun itdaSan geng 2JungdokBeonjijeompeureul hadaMari iyagiPohraniční pásmoNae maeumui punggeumJi sang man gaGeudeulmanui sesangNuga naleul michige haneungaReoneoweiOstrovní bluesHra na oliheň이리Miseuteo syeonsyainGaikókan Kuroda KósakuAiliseuOlinAreumdawoon naldeulHaepi toogedeo


Aktualizace osobnostního profilu Byung-hun Lee: 30.10. 2023 09:03