Chris Pine 43 let


Celým jménem Christopher Whitelaw Pine se narodil v Los Angeles rodičům Robertovi Pineovi a Gwynne Gilford. Už jako chlapec měl k filmovému průmyslu velice blízko, jeho otec i matka jsou totiž herci a jeho prababička Anne Gwynne byla hvězdou stříbrného plátna koncem 30. let. Chris má sestru Katherine, se kterou jako děti často navštěvovaly své rodiče přímo na place.

První filmové role na sebe ale nenechaly dlouho čekat, i když byly jen epizodní. V roce 2003 to bylo v seriálu KRIMINÁLKA MIAMI. Větší prostor dostal v pokračovaní DENÍKU PRINCEZNY z produkce Walta Disneyho, kde si zahrál po boku Anne Hathaway. Pracovně mnohem úspěšnější byl pro něj rok 2006. Nejprve se objevil v televizním filmu DOROTHY s Diane Keaton, následně v komedii Donalda Petrieho JEN TROŠKU ŠTĚSTÍ a do třetice v akčním snímku SEJMI ESO, který se sice nemohl pyšnit pochvalnými kritikami, nicméně Chrisovy projekty do budoucna jsou i tak velmi zajímavé.

Režisér J.J. Abrams si ho vybral do připravovaného STAR TREKU do role kapitána Jamese T. Kirka, která proslavila Williama Shatnera. Postavu Spocka ztvární americký herec Zachary Quinto, ale v malé roli se objeví i Leonard Nimoy.

Ve volném čase rád píše krátké povídky a pracuje i na scénáři. Kdyby prý nebyl herec, rád by se živil jako muzikant. Jeho vzorem je Gary Oldman.


26.8.1980
Los Angeles, California, USA
Chris Pine csfd

Untitled Star Trek SequelNewsflashDungeons & Dragons: Čest zlodějůPoolmanPřáníDoulaTo nic, draháV žoldu smrtiVšechny staré nožeWonder Woman 1984Král psanecSpider-Man: Paralelní světyV pasti časuWonder WomanDo posledního dechuStar Trek: Do neznámaZa každou cenuZ for ZachariahJack Ryan: V utajeníČarovný lesŠoférŠéfové na zabití 2Star Trek: Do temnotyCeleste a Jesse navždyLegendární partaLidé jako myTohle je válka!NezastavitelnýQuantum Quest: A Cassini Space OdysseySmall Town Saturday NightPřenašečiStar TrekVíno rokuDorothyJen trošku štěstíRande naslepoSejmi esoZpovědní tajemstvíDeník princezny 2: Královské povinnostiJá jsem nocAngie TribecaLéto k nepřežití: O deset let pozdějiLéto k nepřežití: První den v tábořeSupermansionRobot ChickenOdpočívej v pokoji


Aktualizace osobnostního profilu Chris Pine: 31.10. 2023 10:12