Man-wai Lam


Hongkongský herec, asistent režie, akční choreograf a režisér Man-wai Lam je také znám pod jménem Lin Wei-Wei. Poprvé se do hongkongských análů zapsal hlavní rolí gangstera jménem Heroin v drsném erotickém krimi The Kiss of Death (1973) po boku taekwondisty Tao Chianga. Roli gangstera si ihned na to zopakoval i v kriminálce v Payment in Blood (1973), opět s Tao Chiangem. Jako gorila akrobata Wong Chunga lze Man-wai Lama zahlédnout i v mlátičce Five Tough Guys (1974), kde hlavní roli ztvárnil Kuan Tai Chen. Velkou roli policajta má v Supermen Against the Orient (1974), kde loví stunta Marse a krásku Shih Szu. Ochranku Wang Hsiehovi dělal v kultovní erotické pecce Virgins of the Seven Seas (1974) s Yuehem Hua.

Během 90. let jako herec moc vidět není a poslední větší roli má v komerčně úspěšné, ale drsné komedii Take 2 in Life (2001), kde vytvářel i akční choreografii. Zkouší to i jako režisér, ale bez větších úspěchů. Svou kariéru zakončil vedlejší rolí v Election (2005).

Man-wai Lam csfd

VolbaBig bo you huoDu WangLong zhi zheng baAmerican Force 3: High Sky MissionProjekt A 2He Lives by NightThe DesperadosYou zhi ya ya'O' nuOld Soldiers Never DieThe Crazy WorldBian tai nu sha shouDu hou mi shiQi bai wan yuan da jie anSi qiuWu fa wu tian fei che dangYou gui ziDa ge ChengDi shi da laoE baLétající gilotinaQi mian renZhong guo chao renHuang Fei Hong yi qu Ding Cai PaoKarate, polibky a blonďaté kočkyCrash! Che botte strippo strappo stroppioKiss of DeathThe Return of Wong Fei HungShang Hai tanShang Hai tan xu ji


Aktualizace osobnostního profilu Man-wai Lam: 13.11. 2023 23:17