Emily Blunt 41 let


Celé jméno Emily Blunt je Emily Olivia Leah Blunt. Její otec, Oliver Blunt, patří mezi významné londýnské právníky a matka, Joanna Mackie, je profesorkou. Má také tři sourozence - sestry Felicity a Susannah a bratra Sebastiana. V dětství navštěvovala školu Ibstock Place. Od osmi do čtrnácti let trpěla koktáním. Jednou učitel Emily při jedné hře poprosil, aby postavu namluvila se severským přízvukem. Emily ke svému překvapení zjistila, že během hraní se její vada řeči vytrací. V 16 letech přešla na soukromou vysokou školu Hurtwood House, která je známá svým důrazem na umění. Emily byla mezi vybranými studenty, kteří vystupovali na Edinburghském filmovém festivalu, kde byla také objevena hledačem talentů.

První velký zlom v kariéře ovšem přišel v roce 2006 s filmem Ďábel nosí Pradu, kde si mohla zahrát po boku Anne Hathaway a Meryl Streep. Ačkoliv Emily ve film ztvárnila menší roli - první asistentku, která se shodou náhod také jmenuje Emily, kruté šéfredaktorky Mirandy Priestlyové módního magazínu Runway - okamžitě si získala přízeň fanoušků a kritiků a nabídky na další role se začaly hrnout. V roce 2007 už si zahrála rovnou ve čtyřech filmech. Mezi ty významnější patří Soukromá válka pana Wilsona, kde dostala šanci zazářit vedle Toma Hankse nebo Julie Roberts, a Láska podle předlohy. I následující rok byl úspěšný. Objevila se v komediích Velký Buck Howard a Jarní úklid, kde si zahrála sestru hollywoodské herečky Amy Adams. Ve stejném roce bylo oznámeno, že Emily ztvární roli mladé královny Victorie ve snímku Královna Viktorie (2009). Emily se k získání role vyjádřila takto: „Dostat možnost zahrát si anglickou královnu v lehkém dramatu pro mě bylo skvělé, protože od Prady jsem šla z komedie do komedie. Vypadalo to, že v tomto žánru zůstanu, protože ráda natáčím vtipné filmy. Ale myslím, že můžu trochu zamíchat kartami.“ V roce 2009 také dostala šanci propůjčit svůj hlas jedné z postaviček kultovního seriálu Simpsonovi.

V roce 2010 znovu spolupracovala s Billem Nighym na filmu Neřízená střela. Poté se objevila po boku Benicia Del Tora v hororu Vlkodlak a rok zakončila opět komedií Gulliverovy cesty - kvůli tomuto filmu, který nezískal moc velkou přízeň diváků ani kritiků, bohužel nemohla přijmout roli Black Widow ve filmu Iron Man 2. V roce 2011 se objevila v pěti různých filmech. Tím nejúspěšnějším jsou Správci osudu, kde si zahrála po boku Matta Damona - od té doby jsou velice dobří přátelé. Roku 2012 zazářila v akčním sci-fi filmu Looper a komediích Arthur Newman a Zásnuby na dobu neurčitou.

Dalším významným rokem v kariéře Emily byl rok 2014. V této době totiž vyšel film Na hraně zítřka, kde si zahrála vedle hollywodského herce Toma Cruise. Emily ztvárnila roli Rity Vratanské, úspěšné vojačky, jež je známá pod přezdívkou „Ocelová mrcha“ za svá mnohočetná zabití mimiků, nepřátelský organismů, kteří chtějí zničit lidstvo. Pro Emily tohle byla zatím nejnáročnější role, pro kterou musela podstoupit několika měsíční tvrdý trénink. Na konci roku pak šel do kin muzikál od Disneyho Čarovný les, který má vskutku hvězdné obsazení. Emily si zahrála postavu Pekařky, která se snaží pomoct svému muži zrušit kletbu seslanou zlou čarodějnicí, aby spolu konečně mohli mít děťátko. Emily nám zde také vůbec poprvé předvedla, že kromě skvostného hraní umí také nádherně zpívat. Sama ale přiznala, že na veřejnosti zpívá nerada, a proto dlouho váhala, jestli roli přijmout. Přesvědčil ji až režisér Čarovného lesa Rob Marshall, který jí řekl, že nehledá zpěvačku, co umí hrát, ale herečku, co umí zpívat. Tento film dodal Emily dostatečné sebevědomí a zpívání na veřejnosti už není problém.


23.2.1983
Roehampton, Londýn, England, Velká Británie
Emily Blunt csfd

Live Die Repeat and RepeatImaginární přáteléKaskadérObchodníci s bolestíOppenheimerExpedice: DžungleRomance po irskuTiché místo: Část IIMary Poppins se vracíSherlock KoumesTiché místoKřupaví mazlíčciMy Little Pony FilmDívka ve vlakuLovec: Zimní válkaSicario: Nájemný vrahNa hraně zítřkaČarovný lesArthur NewmanLooper: Nájemný zabijákZásnuby na dobu neurčitouGnomeo & JulieLov lososů v JemenuMupetiSestra tvojí sestrySprávci osuduGulliverovy cestyNeřízená střelaVlkodlakKrálovna ViktorieJarní úklid s.r.o.Velký Buck HowardLáska podle předlohySoukromá válka pana WilsonaZávan smrtiŽivot podle DanaNeodolatelnýĎábel nosí PraduGideon's DaughterZvláštní příběh Sherlocka Holmese a Arthura Conana DoylaMoje léto láskyJindřich VIII.Královna bojovniceAngličankaSimpsonoviCísař AugustusHercule PoirotFoylova válkaFrom Film to Franchise: Continuing the Story of SicarioBlunt, Brolin & Benicio: Portraying the Characters of SicarioMovie: The Movie


Aktualizace osobnostního profilu Emily Blunt: 27.3. 2024 23:08