Keeley Hawes 48 let


„Nejsme herecká rodina, ale moji rodiče mě vždy podporovali. Jsem si jistá, že můj otec vyprávěl o mých rolích každému, kdo nastoupil do jeho taxíku, což mým filmům určitě zvýšilo návštěvnost.“

Její herecká kariéra započala, když obdržela grant a mohla tak nastoupit na londýnskou hereckou školu Sylvia Young Theatre School. Zde se mimo jiné spřátelila s členkou populární kapely Spice Girls Emmou Bunton. Už během studií se objevila v klipech některých britských kapel, ve filmu se pak začala prosazovat na počátku 90. let 20. století.

Nejdříve šlo o menší vedlejší role, např. v seriálu Karaoke a televizních filmech jako Žebrácká nevěsta nebo Moonstone. Na přelomu století se objevila v několika filmových adaptacích literárních klasik, ať to byl film Othello nebo Poslední září. Od roku 2008 se začala objevovat v jedné z hlavních rolí populárního detektivního seriálu Ashes to Ashes. Za svoji roli obdržela v roce 2008 od magazínu Glamour cenu pro nejlepší britskou televizní herečku.

Poté se na obrazovce objevovala stále častěji. Natočila filmy jako Horší než smrt, Čistá práce nebo Temné vzpomínky. Mimo jiné také namluvila televizní dokument BBC s názvem Kate A William: Královská lovestory. V roce 2014 si zahrála v jedné epizodě legendárního seriálu Pán času. Její výkon v televizním seriálu Line of Duty byl deníkem The Daily Telegraph vyhlášen jako „výkon roku 2014“. Za stejnou roli byla v roce 2015 nominována Britskou filmovou akademií na ocenění „herečka roku v hlavní roli“.


10.2.1976
Londýn, England, Velká Británie
Keeley Hawes csfd

To OliviaProblémisskyRebekaHigh RiseProkletí Midasovy skříňkyZtracená dámaTemné vzpomínkyČistá práceHorší než smrtPo TomášoviSvědekPod zeleným stromemTristram ShandySex & LiesChaos and CadaversLucky JimA Is for AcidJá a paní JonesováNa špičce jazykaHotel!OthelloSpoluvinaPoslední záříThe Blonde BombshellCater Street Hangman, TheMstiteléThe MoonstoneŽebrácká nevěstaTalking to Strange MenStonehouseCrossfireMidwichské kukačkyByl by to hříchFinding AliceHonourDurrelloviRudí zrádciSummer of Rockets


Aktualizace osobnostního profilu Keeley Hawes: 31.10. 2023 03:40