Úrsula Corberó 34 let


Úrsula Corberó Delgado se narodila, vyrůstala a studovala ve španělské Barceloně. Už od šesti let se chtěla stát herečkou a zúčastňovala se konkurzů na reklamy. Ve třinácti letech dostala roli ve třech epizodách seriálu Mirall trencat, který vysílala regionální katalánská televize. Poté začala studovat herectví a tanec (např. Flamenco).

Ve filmu debutovala roce 2011 rolí v hororu Paranormal Xperience 3D. Následovaly například komedie ¿Quién mató a Bambi? a Jak přežít loučení se svobodou. V roce 2014 se stala Markétou Habsburskou v seriálu Isabel a o dva roky později si tuto roli zopakovala v celovečerním snímku La corona partida.

Zásadní zlom v hereččině kariéře přišel s rolí impulzivní lupičky Tokyo v seriálu La Casa de Papel, který se po přechodu na streamovací platformu Netflix stal takřka přes noc celosvětovým hitem a pro Úrsulu přinesl mimo jiné cenu za nejlepší španělskou seriálovou herečku roku 2018. Ve stejném roce přišla i hlavní role v dramatu Rodokmen krve a první role mimo španělskou produkci v seriálu Podfu(c)k.

Úrsula Corberó se kromě herectví věnuje i podnikání. V roce 2012 otevřela obchod s oblečením, který pojmenovala Ursulolita (kombinace vlastního jména se jménem jejího psa Lolita). Z důvodu nízkých tržeb musela ale podnik po čtyřech letech zavřít. Od roku 2016 je jejím přítelem herecký kolega Chino Darín.


11.8.1989
Barcelona, Cataluña, Španělsko
Úrsula Corberó csfd

V letuSnake Eyes: G.I. Joe OriginsRodokmen krveProyecto tiempoLa corona partidaJak přežít loučení se svobodouPerdiendo el norteAfterpartyCrimen con vista al mar¿Quién mató a Bambi?VolareParanormal Xperience 3DStar Wars: VizeTělo v ohniPapírový dům (Netflix verze)14 de abril. La RepúblicaPodfu(c)kLa casa de papel (Antena 3 version)La embajadaLa dama velataMario Conde, los días de gloriaTrpké víno


Aktualizace osobnostního profilu Úrsula Corberó: 19.11. 2023 09:44