Dan Wlodarczyk 56 let


1985 - 1988, filosofická fakulta Univerzity Karlovy 1988 - 1994 FAMU, obor dokumentární film, 1996 absolvoval FAMU (Mgr.)

Hlavní obživu zajišťovala Danovi režie hudebních klipů, od Ládi Křížka a po Ivana Krále. Přes hudební klipy se dostal k reklamě, vybudoval si velmi dobré renomé a natočil několik desítek reklam, včetně opravdu renomovaných značek jako Renault, Twix, Staropramen, Želetava…V posledním zveřejněném žebříčku (2005) nejlepších českých reklamních režisérů obsadil 19. místo.

Celovečerním debutem Dana Wlodarczyka je film INDIÁN A SESTŘIČKA. Moderní variace na téma Romeo a Julie, kdy on je euro-indián, ona Romka. Film je zajímavý i tím, že řadu rolí, včetně hlavní ženské ztvárnili neherci. Film byl jako jediný český vybrán na 41. MFF Karlovy Vary do nové soutěžní sekce Na východ od západu. Premiéra proběhla na Febiofestu 2006.

V posledních letech se Dan Wlodarczyk věnuje hodně televizní tvorbě. V roce 2008 natočil dvě epizody seriálu SOUKROMÉ PASTI (Riskantní interview, Tři do páru) a připravuje 4 epizody seriálu KRIMINÁLKA ANDĚL (Otázka víry, Podraz, Skládačka, Slušný chlapec).


11.5.1967
České Budějovice, Československo
Dan Wlodarczyk csfd

Zloději zelených koníIndián a sestřičkaJedna rodinaJitřní zářeMísto zločinu OstravaSpecialistéČetníci z LuhačovicPřípady 1. odděleníVinařiKriminálka AndělSoukromé pastiPřešlapyUliceInventura FebiaPříběhy slavnýchBulldog Boys


Aktualizace osobnostního profilu Dan Wlodarczyk: 23.3. 2024 02:55