Alun Armstrong 77 let


Alun Armstrong je britský herec a zpěvák a mimo jiné držitel ceny Laurence Oliviera (v roce 1994), která se udílí za inscenace uváděné v londýnských divadlech. Cenu získal za svůj výkon v muzikálu Sweeney Todd. Za jeho herecký debut lze považovat film CHYŤTE CARTERA z roku 1971 kde ztvárnil roli Keitha a zahrál si tak po boku Michaela Cainea. Následovaly role především z televizní produkce jako byl například seriál THE STARS LOOK DOWN z roku 1975, ve kterém však ztvárnil již hlavní roli. V roce 1977 se objevil mimo jiné i ve filmu Ridleyho Scotta - SOUPEŘI v roli Lacourbeho.

Alun se také objevil ve hned dvou verzích filmového zpracování románu Charlese Dickense – OLIVER TWIST. První verze z roku 1999 měla seriálovou podobu, druhá z roku 2005 byla režírována Romanem Polanskím a Alun si zde zahrál roli soudce Fanga. Alun je otcem Joa Armstronga – mladého začínajícího herce, kterého jsme mohli spatřit například v seriálu z produkce BBC Robin Hood.


17.7.1946
Doncaster, South Yorkshire, England, Velká Británie
Alun Armstrong csfd

CordeliaPossumVtipná krávaOut of InnocenceZlaté časyObscenita - Příběh Mary WhitehouseovéDinner Party, TheEragonGirls Who Came to Stay, TheCarrie's WarMiliónyVan HelsingWhen I'm 64Nalezený rájZa všechno může láskaInquisitionMesiáš 2: Má je pomstaSparkhouseMumie se vracíSkóreHarrisonovy květyŽivotní zkouškaDavid CopperfieldOněginOspalá díraWith or Without YouSvatýBreaking the CodeDrzé holkyWitness Against HitlerNeobvyklé dobrodružstvíPřízraky Helen WalkerovéSorry About Last NightStatečné srdceDoggin' AroundKrasavec BeautyMacGyver: Cesta do zkázyModrý ledVysoká hra patriotůZlomek sekundyAmeričankaLondon Kills MeBílý lovec, černé srdceZabiják1996Léto bílých růžíNight on the Tyne, AČíslo 27Billy Kid a kulečníkový upírNumber OnePlaneta KrullFrancouzova milenkaFear of GodAll Day on the SandsMeasure for MeasureOur Day OutHouse Full of Men, APříliš vzdálený mostShooting the ChandelierSoupeři


Aktualizace osobnostního profilu Alun Armstrong: 30.10. 2023 07:45