Jakub Koudela 32 let


Herec Jakub Koudela se narodil v roce 1992 v Příbrami a v roce 2016 dokončil studium na DAMU.

Na televizních obrazovkách jsme Jakuba mohli vidět v televizním filmu Zločin v Polné (V. Polesný, 2016) nebo v seriálu První republika, Specialisté nebo Polda. Seriál Mamon (produkce HBO), ve kterém Jakuba najdeme v roli Jana Šrámka, byl oceněn Českým lvem jako nejlepší dramatický televizní seriál. V komediálním seriálu Za oponou na videoserveru iDNES KINO ztvárnil postavu mlátičky Jardy. Za zmínku stojí i několik studentských filmů jako Lesapán, Vězení, Máme to? nebo Na Kocourku. Dalším počinem na kterém se podílel i jako scénárista, pomocný režisér a herecký poradce je amatérský film Prach a broky.

Jakub kromě české tvorby již dostal hereckou příležitost i v zahraničních projektech např. v dokumentárním seriálu evropského formátu Clash of Futures (Jan Peter, Frédéric Goupil, 2017) americkém seriálu Genius nebo Legends II (David Semmel, USA, 2016), německém TV seriálu Die Dasslers (Philipp Stennert, Cyrill Boss, 2015) a filmu the The Zookeeper’s Wife (Nicki Cairo, USA, 2016). Účinkoval také v německém studentském filmu v režii Felixe Ahrense z roku 2015 Am Ende der Wald, který roku 2016 získal Ocenění stříbrného Oskara v LA za zahraniční studentský film.

Kromě divadla a televize se Jakub věnuje i dabingu (např. v seriálech ČT Slečna Marplová, Špion). Pro Studio Virtual pak propůjčil svůj hlas vedlejším postavám z filmu Cinderella (Z. Štěpán, 2015). Jakuba jsme mimo jiné mohli spatřit také v reklamách v ČR a Francii.


23.3.1992
Příbram, Československo
Jakub Koudela csfd

OběťÚkryt v zooZločin v PolnéPrach a brokyRivalové navždy - bitva o teniskyV pastiNa vlnách JadranuSedm schodů k mociPolicie ModravaSpecialistéPoldaGéniusSvět pod hlavouDoktorka KellerováMamonLegendaPrvní republikaRudolf Richard HofmeisterZmařené nadějeSelský barokoRoh GondoruZa oponouNa konci lesaVězeníLesapánPérák


Aktualizace osobnostního profilu Jakub Koudela: 19.11. 2023 11:55