Jean Dujardin 51 let


Jean Dujardin se narodil 19. června roku 1972 a patří v současné době k nejvíce obsazovaným francouzským hercům mladé generace. Ve Francii je skutečnou hvězdou a pro svůj zevnějšek a zdravě sebevědomé vystupování je médii srovnáván s Jean-Paulem Belmondem.

Dujardinovy úspěchy v televizní zábavě předznamenaly jeho filmovou kariéru. První hlavní role se mu dostává v roce 2004 ve filmu VDAVKY, SŇATKY, SVAZKY režisérky Valérie Guignabodet. Ohromný ohlas zaznamenává film BRICE DE NICE. Adaptace série skečů s postavou svérázného surfaře skupiny Nous C Nous, je jedním z nejvýdělečnějších francouzských snímků roku 2005 a z Dujardina udělá čtvrtého nejlépe placeného herce ve Francii. V roce 2007 ztvárnil hlavní roli v parodii špionážních filmů AGENT 117; za kterou byl nominován na Césara za nejlepšího herce.

Všestranný herec dokázal své dramatické umění ve filmu CONTRE-ENQUETE a především 99 FRANCS, ve kterém hraje postavu reklamního odborníka nabízejícího třeštivý, až depresivní pohled na své zaměstnaní a soukromý život. Od té doby se nabídky rolí hromadí a Dujardin je nucen si vybírat. Na radu svého agenta odmítá roli jedné z hlavních postav v BIENVENUE CHEZ LES CH‘TIS a připravuje se na úlohu podfukáře Cashe ve stejnojmenném filmu. Brzy po premiérách obou snímků svého rozhodnutí lituje. Zatímco „les Chtis“ zhlédlo v kině dvacet milionů Francouzů, film CASH je publikem přijat vlažně. Dujardin následně spolupráci se svým agentem ukončil. V roce 2008 hrál v dramatu režiséra Francise Hustera MUŽ A JEHO PES s Jean-Paulem Belmondem v hlavní roli.

V roce 2009 se stal kmotrem Hnutí vesniček dětí, které pečuje o trýzněné a výchovou zanedbané děti. Jean Dujardin má dvě děti, Simona a Julea, s herečkou Gaëlle. Od roku 2003 žije s jinou francouzskou herečkou, Alexandrou Lamy.


19.6.1972
Paříž, Île de France, Francie
Jean Dujardin csfd

Po neznámých stezkáchNovembrePrésidentsSrdečné pozdravy z AfrikyJeleniceŽaluji!Je mi fajn s.r.o.Le Retour du hérosChacun sa vieSaharaTransformers: Poslední rytířBrice 3Za láskou vzhůruUn plus uneLa French – Francouzská spojkaPamátkářiMöbiusOrage d'une nuit d'étéVlk z Wall StreetNevěrníciUmělecMilosrdné lžiUn balcon sur la merZvonění leduOSS 117: Ztracen v RiuRychlejší než vlastní stínCa$hMuž a jeho pes99 frankůCherche fiancé tous frais payésDeux sur la balançoireFalešná identitaAgent 117Brice de NiceIl ne faut jurer... de rien!La vie de Michel Muller est plus belle que la vôtreManželka mého partneraDaltoniKrvavý prachyVdavky, sňatky, svazkyLes Clefs de bagnoleToutes les filles sont follesVítejte u RozovýchKdybych byl bohatýAlphonseChci mluvit se svým agentem!PlataneSigné Mireille DumasUn gars, une fille


Aktualizace osobnostního profilu Jean Dujardin: 30.10. 2023 17:25