Doug Jones 63 let


Doug Jones se narodil 24. května 1960 v Indianopolis v Indianě jako nejmladší ze čtyř sourozenců. Vystudoval Bishop Catard High School a promoval na Ball State University z telekomunikace a divadla. Na škole studoval pantomimu a připojil se k herecké společnosti „Mime over matter“. Po několika zkušenostech v indianopolských divadlech se rozhodl zkusit své štěstí v Los Angeles, kam roku 1985 odjel.

Ve filmech je často k nepoznání díky silné vrstvě make-upu, různorodým maskám, popřípadě počítačové technice. K jeho nejslavnějším rolím patří Abe Sapien z HELLBOYE, kde již podruhé spolupracoval s Guillermem del Torem (jejich prvním společným snímkem se stal MIMIC), dále pak dvojrole v dalším del Torově snímku, Faunův labyrint, ve kterém ztvárnil postavu fauna a „bledého muže“, který požírá malé děti. Mezi zatím poslední role patří také Silver Surfer ze druhého pokračování komikové adaptace Fantastické čtyřky s názvem FANTASTICKÁ ČTYŘKA A SILVER SURFER.

Mezi zajímavosti patří, že měří téměř dva metry, je křesťan a krom herectví se věnuje zpěvu a psaní písní. Je ženatý a žije v Kalifornii.


24.5.1960
Indianapolis, Indiana, USA
Doug Jones csfd

NosferatuWisdom from the ApocalypseHokus pokus 2Human FactorV kruhu ohroženíBeneath the LeavesThe Circuit5th PassengerHell's KittyNobilitySkryté zloThe Danger ElementThe Terror of Hallow's EveTvář vodyGehenna: Where Death LivesOuija: Zrození zlaPatient SevenThe Man in the SiloThe Midnight ManWe've Forgotten More Than We Ever KnewAlways Watching: A Marble Hornets StoryLights OutPoslední odkazPurpurový vrchGreyscaleLove in the Time of MonstersDust of WarInnocent BloodRazeZlá vůleJohn na konci zemřeRock JocksSousedská hlídkaEnd of the RoadNepřítomnostCarniesCyrusLegieQuantum Quest: A Cassini Space OdysseySerge Gainsbourg: Heroický životJmenuji se JerrySuper CapersVraždící andělHellboy 2: Zlatá armádaFantastická čtyřka: Silver SurferHellboy Animated: Blood and IronThe Wager(J)elita ze střídačkyFaunův labyrintHellboy Animated: Sword of StormsŽena ve voděDoomThe Cabinet of Dr. CaligariHellboyAdaptaceMuži v černém 2Stroj časuOpoparchantDobrodružství Rockyho a BullwinklaHlas temnoty


Aktualizace osobnostního profilu Doug Jones: 18.11. 2023 09:18