Ian McDiarmid 79 let


Narodil se 11. 8. 1944 ve Skotsku. Nejdříve se věnoval magisterskému studiu na University of St. Andrews, kde studoval klinickou psychologii. Postupem času ho studia netáhla tolik jako divadlo. V Královské akademii v Glasgow dostal za svou práci pro akademii zlatou medaili.

Nejvíce se proslavil rolí kancléře Palpatina v kultovních STAR WARS. Nejdříve ztvárnil císaře v Epizodě VI a později se nám představil jako senátor Palpatin. George Lucas viděl McDiarmida ve hře SEDUCED, ten díky svým schopnostem, které při této hře ukázal, dostal šanci si zahrát císaře v NÁVRATU JEDIHO.


11.8.1944
Carnoustie, Tayside, Scotland, Velká Británie
Ian McDiarmid csfd

Star Wars: Vzestup SkywalkeraZtracené město ZMargaret'Star Wars': A Musical JourneyOur Hidden LivesStar Wars: Epizoda III - Pomsta SithůCrime and PunishmentStar Wars: Epizoda II - Klony útočíGreat ExpectationsMladý Indiana Jones: Démoni mámeníOspalá díraStar Wars: Epizoda I - Skrytá hrozbaVšichni královi vojáciMrtvá a živáHillsboroughAnnie: Královská dobrodružstvíČas smyslnostiSelected ExitsSrdce temnotyČernobylŠpinaví, prohnilí lumpovéPity in HistoryPark GorkéhoStar Wars: Epizoda VI - Návrat JediůDrakobijceProbuzeníSir Henry na panství RawlinsonStar Wars: Epizoda V - Impérium vrací úderVěci po RichardoviA Performance of MacbethFešáciStar Wars: Vadná várkaObi-Wan KenobiStar Wars: Příběhy rytířů JediBritanniaStar Wars Povstalci37 dní od atentátu k válceUtopiaMěsto neřestiKrálovna AlžbětaMI5


Aktualizace osobnostního profilu Ian McDiarmid: 5.11. 2023 02:27