James Roday Rodriguez 48 let


James Roday Rodriguez se narodil 4. dubna 1976 v měste San Antonio stát Texas. Pochází z smíšeného manželství,jeho otec Jim Rodriguez má hispánské předky. Po vystudování střední školy Taft High School se vydal do New Yorku na místní univerzitu, kde začal studovat divadlo. Studium úspěšně zakončil a spolu s Bradem Raiderem v Los Angeles založil divadelní skupinu Red Dragon Squadron.Spolu s touto skupinou nastudoval a následně i představil několik divadelních produkcí, např. Tři sestry (Čechov) či Večer tříkrálový (Shakespeare).

Prozatímním Rodayovým vrcholem je ale jeho televizní kariéra, kdy po krátkém účinkování v seriálu MISS MATCH v roce 2003, ztvárnil v seriálu PSYCH roli Shawna Spencera, který spolu se svým nejlepším kamarádem Gusem založil soukromou detektivní agenturu a často pomáhají v řešení případů policii. Celá zápletka je vystavěna na jeho neobyčejně vyvinutém smyslu pro detail, pozorování a fenomenální fotografické paměti, díky které si vlastně dokáže spojit věci, které spousta lidem nedochází. Za tuto roli byl taktéž nominován v roce 2006 na Satellite Award v kategorii Nejlepší herec v seriálu, komedii či muzikálu.

V současné době se připravuje na natáčení třetí série PSYCH a v soukromém životě žije s Maggie Lawson, která v tomto seriálu ztvárňuje jednu z hlavních postav, policistku Juliet O´Hara.


4.4.1976
San Antonio, Texas, USA
James Roday Rodriguez csfd

Buddy Games: Spring AwakeningNight of the Animated DeadPsych 3: This Is GusPsych 2: Lassie Come HomeBerserkChlapi soběPsych: The MoviePushing DeadBaby, Baby, BabyChristmas EveGood SessionGravyNerd HerdGamerNechoď klepat na dveřeUbaleno v KansasuRepli-KateShowtimeBrzy to přijdeA Million Little ThingsFortune RookieAgentura Jasno


Aktualizace osobnostního profilu James Roday Rodriguez: 29.3. 2024 23:59