L. Scott Caldwell 74 let


Laverne Scott Caldwell se narodila 17.4.1944 v Chicagu, Illinois jako třetí z pěti dětí. Vyrůstala v obyčejné rodině v jižní části Chicaga, její matka pracovala nejdříve jako služebná, později jako zdravotní sestra, otec byl šofér z povolání. Jako malá se netoužila ihned stát herečkou, její láska k filmu se však postupně rozvíjela na pódiích místního divadla. Jejími vzory se staly herečky Bette Davis a Loretta Young. Po ukončení školy se zapsala na Northwestern University, ale přestože při studiu pracovala na částečný úvazek, druhý rok neměla dost penež na školné. Ve svých 20 letech se provdala za mladáho právníka Johna Caldwella, se kterým pak také měla syna. Zanedlouho po finančním zabezpečení rodiny se opět vrátila do školy (Loyola University-Chicago) a získala bakalářský titul.

Konečně větší popularitu L. Scott Caldwell přineslo obsazení do celosvětově známého a úspěšného seriálu ZTRACENI v roce 2004, kde hrála a stále hraje jednu z hlavních postav - Rose. Kvůli tomuto seriálu se musela přestěhovat na Hawai, kde žije doposud. V roce 2004 se také po druhé vdala, tentokrát za fotografa a kameramana Dasala Bankse. Smutným paradoxem je, že v době (2005), kdy v seriálu ZTRACENI byla její postava zázračně vyléčena z rakoviny, její nový manžel právě na rakovinu zemřel.


17.4.1950
Chicago, Illinois, USA
L. Scott Caldwell csfd

Pekelné bingoDivision 19The Case for ChristDiagnóza: ŠampiónDokonalý mužThe LampLost: The Final JourneyOsudné rozhodnutíČekání na zázrakGang v útokuLost: RevelationNa křídlech vážkyGraham's DinerIntimate BetrayalMystery, AljaškaPoslední muž na planetě ZeměZbraň davového šílenstvíDokonalost za každou cenuProgram likvidaceHajzlSoweto GreenSíťĎábel v modrémDarkness Before DawnDva životy jedna smrtFor the Love of My Child: The Anissa Ayala StoryNejvyšší spravedlnostUprchlíkDutch aneb Bláznivá cestaDítě nevěstyLove, Lies and MurderUp Against the WallNebezpečná vášeňBůh žehnej dítětiExterminátor 2: MstitelBeze stopyAnansi BoysDobrý doktorBad MonkeyOur Kind of PeopleAll RiseJeden z nás lžeNesváQueen Sugar


Aktualizace osobnostního profilu L. Scott Caldwell: 2.11. 2023 10:04